Головна Новини Світ Близький Схід Ірану висунули ультиматум щодо компенсацій через збиток літака МАУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірану висунули ультиматум щодо компенсацій через збиток літака МАУ

16 грудня міжнародна група, до якої входять представники Канади, Швеції, Британії та України, провели віртуальну зустріч

18 грудня 2021, 02:35
Поділіться публікацією:

Міжнародна група з координації допомоги жертвам збитого літака МАУ під Тегераном вимагає, щоб іранська сторона до 5 січня 2022 р. підтвердила готовність брати участь у переговорах про відповідальність за збут літака. Про це йдеться у заяві групи, оприлюдненій на сайті МЗС. 16 грудня міжнародна група, до якої належать представники Канади, Швеції, Британії та України, провели віртуальну зустріч.

Ірану висунули ультиматум щодо компенсацій через збиток літака МАУ

Іран (фото з відкритих джерел)

Вони обговорили відповідь Ірану на свою пропозицію про обговорення відшкодування за збут літака рейсу МАУ та направили ще один запит, яким запросили Іран обговорити питання щодо претензій та вимог групи у контексті відшкодування збитків протягом тижня з 17 січня 2022 року. Іран виявляє "очевидне небажання" конструктивно та своєчасно вирішувати це питання. Тому в зверненні до Ірану зазначається, що іранська сторона повинна до 5 січня 2022 року підтвердити свою готовність брати участь у переговорах з Координаційною групою. Інакше група робить висновок, що подальші спроби домовитися про відшкодування з Іраном марні.

Нагадаємо, 24 листопада Міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України" повідомила про небажання Ірану обговорити виплату компенсацій сім'ям загиблих. Учасники Групи збираються вживати заходів, якщо іранська сторона та іранські чиновники не йтимуть на контакт. Тегеран досі не надав Києву вичерпних відповідей на питання щодо обставин катастрофи літака. "Коментарі" розбиралися, яким чином Україні та іншим країнам, громадяни яких загинули на борту рейсу PS752, притягнути до відповідальності Іран та домогтися виплати справедливої компенсації.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини