Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль анонсував відповідь на ракетну атаку Ірану: чи є загроза для світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль анонсував відповідь на ракетну атаку Ірану: чи є загроза для світу

Ввечері Іран запустив зі своєї території ракети в бік Ізраїлю

1 жовтня 2024, 21:46
Поділіться публікацією:

Ізраїль готується відповісти на ракетний обстріл з боку Ірану та оголошує про готовність до активних дій у відповідь. За інформацією від ЦАХАЛу, країна перебуває у стані підвищеної бойової готовності як до оборони, так і до наступу.

Ізраїль анонсував відповідь на ракетну атаку Ірану: чи є загроза для світу

Атака Ірану на Ізраїль (фото з відкритих джерел)

Прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі зазначив, що обстріл матиме наслідки, а Ізраїль діятиме у той час та в тому місці, які обере сам. Він наголосив, що наразі додаткових загроз з боку Ірану немає, і ракетний обстріл припинився.

"Ми перебуваємо в стані підвищеної готовності до оборони і наступу, ми будемо захищати громадян Ізраїлю. Цей [ракетний] обстріл матиме наслідки. У нас є плани, і ми будемо діяти в той час і в тому місці, які ми оберемо", — заявив прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі.

Цивільним громадянам Ізраїлю вже дозволили залишити бомбосховища через годину після повідомлення про припинення обстрілів. За словами Хагарі, під час оборони ізраїльські системи ППО успішно перехопили більшість ракет, які загрожували житловим районам. Наразі проводиться оцінка збитків, але жодної інформації про жертви поки що не надходило.

"Під час оборони ми здійснили досить багато перехоплень. Є певні наслідки в центрі і в районах на півдні країни. На даному етапі ми все ще проводимо оцінку нападу, але нам нічого не відомо про жертви", — додав він.

ЦАХАЛ продовжує стежити за ситуацією та готує заходи у відповідь на напад, підтвердивши, що має готові плани дій.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Іран запустив ракети у бік ІзраїлюВвечері 1 жовтня Іран здійснив масований ракетний обстріл Ізраїлю, запустивши понад 400 ракет зі своєї території. Про це повідомляють Збройні сили Ізраїлю (ЦАХАЛ) та видання The Jerusalem Post.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини