Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль добиває керівництво "Хезболли": ЗМІ дізналися можливі наслідки удару по Бейруту
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль добиває керівництво "Хезболли": ЗМІ дізналися можливі наслідки удару по Бейруту

За інформацією ЗМІ, Ізраїль ударом по Бейруту міг ліквідувати нового ватажка "Хезболли"

сьогодні, 15:08
Поділіться публікацією:

Наступник ліквідованого ватажка "Хезболли" Хасана Насралли — Хашим Софі ад-Дін — міг загинути внаслідок атаки Ізраїлю на Бейрут (Ліван) 4 жовтня. Підтверджена інформація ще не надходила. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє Al Arabiya.

Ізраїль добиває керівництво "Хезболли": ЗМІ дізналися можливі наслідки удару по Бейруту

Як заявив генсек Арабської ісламської ради Мухаммед Алі аль-Хусейні в ефірі Al Arabiya, новий ватажок "Хезболли" знаходиться серед загиблих під час удару по південній частині Бейрута.

У той же час інші ЗМІ, зокрема видання Al Hadath з посиланням на джерела, повідомило, що Софі ад-Дін перебував у бункері, а ізраїльська авіація нібито використовувала 73-тонну бомбу. Разом із ним міг бути голова розвідки ХАМАС, відомий під прізвиськом Мортада.

У свою чергу агентство Reuters зазначило, що ізраїльські авіаудари, які не припиняються досить тривалий час, заважають провести пошукові роботи на місці передбачуваного удару по бункеру Софі ад-Діна. Журналісти з посиланням на три джерела зазначають, що новий ватажок терористів недоступний з моменту п'ятничного удару. Влада Ізраїлю поки не заявляла про ліквідацію Софі ад-Діна.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ситуація на Близькому Сході продовжує загострюватись та залишатись у центрі уваги світових ЗМІ. 1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. У США вже заявили, що вона була набагато потужнішою, ніж відбулася у квітні цього року. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, своєю чергою, заявляє, що вона провалилася. При цьому видання The Wall Street Journal нагадало, що Ізраїль попереджав Іран про те, що у відповідь на будь-яку атаку ізраїльської території країна завдасть прямих ударів по іранським ядерним або нафтовим об'єктам. Якими є наслідки ракетної атаки Ірану на Ізраїль? Чи може вибухнути велика війна із залученням ще більшої кількості країн? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини