Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль має намір вакцинувати сотні тисяч громадян
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль має намір вакцинувати сотні тисяч громадян

В день в Ізраїлі планують здійснювати 150 тис. Щеплень

26 грудня 2020, 17:40
Поділіться публікацією:

Влада Ізраїлю серйозно перейнялася щепленнями для своїх громадян. На думку окремих представників уряду, плани складаються в тому, щоб вийти на показник в 150 тисяч денних вакцинацій. З такою інформацією виступив національне видання Times of Israel.

Ізраїль має намір вакцинувати сотні тисяч громадян

Узбережжя Ізраїлю

Так, за інформацією журналістів, керівник міністерства охорони здоров'я Ізраїлю Чези Леві заявив, що держава зацікавлена в безперервному процесі вакцинації населення 24 години на добу, але зазначив, що це залежить від бажання громадян і наявності вакцин. Тобто, як і в більшості країн, вакцинація від коронавірусу буде добровільною.

"Але все залежить від двох речей — по-перше, від того, чи зможуть Pfizer і Moderna збільшити поставки вакцин в Ізраїль. І друге, звичайно, бажання населення йти робити щеплення", — сказав Леві.

В уряді сподіваються отримати чотири мільйони доз препарату від виробника Pfizer — ці поставки очікують вужі в цьому році. Ще шість мільйонів доз для ізраїльтян закупили у виробника Moderna, однак за прогнозами, ця вакцина надійде в Ізраїль не раніше середини весни.

Що ж стосується загальних прогнозів, то експерти вважають, що більшість ізраїльтян отримають чарівний укол до кінця березня.

Тим часом українська влада ведуть переговори з урядом Китаю про закупівлю вакцини від коронавірусу. З такою заявою виступив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За інформацією глави дипломатичного відомства, більш повні дані знаходяться в міністерстві охорони здоров'я. Співробітники МЗС сприяють в контактах з компанією-виробником. Дмитро Кулеба також назвав три варіанти отримання вакцини для України. Чиновник вважає, що перший варіант — це програма COVAX.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини