Ізраїль не має наміру припиняти вогонь у Секторі Газа: з'явилася реакція США

США підтримують Ізраїль у намірі не припиняти вогонь у Секторі Газа

На даний момент Вашингтон не підтримує заклики до припинення вогню у конфлікті між Ізраїлем та палестинським угрупованням ХАМАС. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, якого цитує агентство "AFP".

"Ми не віримо, що припинення вогню зараз є правильною відповіддю. Наразі ми не підтримуємо припинення вогню", – зазначив Кірбі.

За його словами, замість припинення вогню слід розглянути гуманітарні паузи для доставки допомоги до Гази.

Джон Кірбі зазначив, що США переконані в тому, що кількість вантажівок з гуманітарною допомогою, які потрапляють до Гази через контрольно-пропускний пункт Рафах з Єгиптом, буде збільшена.

"На цьому першому етапі, про який ми говорили з ізраїльтянами, ми намагаємося підняти цю кількість приблизно до 100 на день", – наголосив Кірбі.

Варто зазначити, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху напередодні назвав заклики до припинення вогню "закликами до Ізраїлю здатися ХАМАС".

Читайте також на порталі "Коментарі" - через три тижні після нападу ХАМАС на Ізраїль, армія останнього (ЦАХАЛ) заявила про розширення наземної операції в секторі Газа. Таке рішення нібито ухвалено після того, як переговори про звільнення заручників зайшли в глухий кут. Як події у цьому конфлікті можуть розвиватися далі? Що це означає у ракурсі російсько-української війни та власне глобального протистояння, яке, схоже, накриває світ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ізраїльська армія настає у секторі Газа із союзниками: хто допомагає ЦАХАЛ.