Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль тихо продає зброю Україні через Польщу
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль тихо продає зброю Україні через Польщу

Україна почала отримувати зброю від Ізраїлю.

13 вересня 2022, 23:54 comments1029
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ізраїль дозволяє використовувати свою зброю в Україні через польське посередництво. Про це повідомила ізраїльська інформаційна служба Zman Yisrael. Про яку саме систему зброї йдеться, журналісти не повідомляють — відомо лише, що це зброя проти безпілотників.

Ізраїль тихо продає зброю Україні через Польщу

Україна почала отримувати зброю від Ізраїлю. Фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією на сайтах, ізраїльський виробник офіційно продає систему Міністерству національної оборони Польщі, яке своєю чергою передає системи Україні. Ізраїль це знає, але не намагається цьому протистояти, хоча країна має таку можливість. У торгівлі зброєю діє принцип останнього користувача зброї, тобто при передачі зброї іншій країні, вона зобов’язана інформувати уряд країни виробника про те, куди зрештою потрапить зброя.

Хоча, Ізраїль офіційно відмовляється експортувати зброю в Україну. Але їх уряд готовий закрити очі на посередництво Польщі. Таким чином Ізраїль може офіційно повідомити Путіну, що він досі зберігає ембарго на продаж зброї в Україну.

Цікаво, що можливо, саме продаж цих систем, який почав відбуватись цього літа, може бути причиною на заборону єврейської агенції "Сохнут" в РФ. Ця організація допомагала повертати євреїв до Ізраїлю. Досі причини заборони діяльності агентства були незрозумілі – російський уряд їх не розголошував.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про дивну заяву Росії в ООН стосовно постачання зброї в Україну. Представник в ООН від РФ Небензя, заявив, що зброя поставлена в Україну створю безпекову загрозу усьому світові.

Також "Коментарі" писали про те, що Російська Федерація купує зброю в Північній Кореї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини