Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль заборонив повідомлення з деякими країнами
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль заборонив повідомлення з деякими країнами

Новий штам COVID - 19 є небезпечним для Ізраїлю та викликає тривогу у вірусологів усього світу

26 листопада 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

Через новий штам коронавірусної інфекції та швидке його поширення прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет оголосив про заборону на поїздки в ПАР, Лесото, Ботсвану, Зімбабве, Мозамбік, Намібію та Есватині (Свазіленд). Також мешканцям цих країн заборонять в'їзд до Ізраїлю, а ізраїльським туристам, які повернулися з цих держав, потрібно буде на тиждень йти на ізоляцію навіть у тому випадку, якщо вони повністю вакциновані. Про це повідомляє "Інтерфакс".

  Ізраїль заборонив повідомлення з деякими країнами

Коронавірус в Ізраїлі - фото: Reuters

Нафталі Беннет висловив стурбованість тим, що новий штам коронавірусу B.1.1.529 з південноафриканського регіону є вкрай заразним і небезпечним для всього світу, також є вкрай серйозним викликом для Ізраїлю. І сьогодні медики контактують з ПАР щодо цієї загрози, шукаючи шляхи її подолання. Також він додав, що поки що достовірно невідомо, але найближчими днями Ізраїль має отримати дані про те, чи долає штам імунний захист, наскільки він летальний і як впливає на дітей.

"(Ізраїль — ІФ) перебуває на межі надзвичайної ситуації, і я прошу всіх бути повністю готовим і працювати невпинно", — наводить видання "Джерузалем пост" слова прем'єра.

Ще кілька тижнів тому Ізраїль проводив навчання "Omega", під час яких перевірялася готовність органів влади відобразити новий масовий спалах COVID-19. Однак, за словами прем'єра, тоді подібний сценарій видавався "трохи далеким". Нині ж в Ізраїлі вже зафіксовано один випадок штаму B.1.1.529, і ще двоє мандрівників підозрюються в зараженні цим штамом, їх аналізи знаходяться в процесі обробки. "Джерузалем пост" підкреслює, що всі троє були вакциновані, і влада в даний момент перевіряє ще раз цей факт.

Новий штам B.1.1.529 вже зараз налічує 32 мутації, що спричиняє велику тривогу у вірусологів усього світу. Нагадаємо, що його виявили у Південній Африці, Ботсвані, Ізраїлі та у туриста, який прибув до Гонконгу з Південної Африки.

Раніше видання "Коментарі" писало , що в ПАР виявлено новий штам COVID, який ще більш небезпечний, ніж попередні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини