Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль завдав авіаударів по сектору Газа
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль завдав авіаударів по сектору Газа

Представник "ХАМАС", підтвердивши ізраїльські атаки

16 червня 2021, 04:50
Поділіться публікацією:

Ізраїль завдав авіаударів по сектору Газа — вперше після перемир'я — у відповідь на запальні кулі, запущені з палестинської території. Про це повідомляє The Guardian.

Ізраїль завдав авіаударів по сектору Газа

Сектор Газа (фото з відкритих джерел)

Ізраїльські військові заявили, що їхні літаки атакували озброєні комплекси "ХАМАС" в місті Газа і південному місті Хан-Юніс. За словами військових, удари були викликані запуском повітряних куль, які, за повідомленнями ізраїльської пожежної команди, привели до 20 пожеж на відкритих полях в населених пунктах поблизу кордону з сектором Газа. Представник "ХАМАС", підтвердивши ізраїльські атаки, сказав, що палестинці будуть продовжувати надавати "хоробрий опір і захищати свої права і священні місця" в Єрусалимі.

Як повідомляли раніше вітчизняне МЗС евакуювало з Сектора Газа 109 громадян України, четверо громадян Болгарії і 13 жителів Молдови. Також міністр повідомив, що через нестабільну ситуацію в регіоні операція переносилася двічі, але завдяки "скаженим" зусиллям української та єгипетської сторони вдалося створити безпечний коридор для вивозу цивільних осіб. Кулеба підкреслив, що Україна стала однією з перших країн, якій вдалося евакуювати своє населення з Сектора Газа.

Нагадаємо, що українське міністерство закордонних справ почало розробляти план евакуації наших співвітчизників з Сектора Газа ще кілька тижнів тому. Тоді в МЗС нарахували понад 120 бажаючих. Додамо, що загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи з Сектора Газа випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини