Головна Новини Світ Близький Схід Лукашенко прилетів до Путіна вперше після загибелі Пригожина та рішення Європарламенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко прилетів до Путіна вперше після загибелі Пригожина та рішення Європарламенту

Лукашенко просив про цю зустріч з кінця серпня

14 вересня 2023, 18:05
Поділіться публікацією:

 14 вересня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко полетів до російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомляють російські пабліки.

 Лукашенко прилетів до Путіна вперше після загибелі Пригожина та рішення Європарламенту

Олександр Лукашенко (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що головною частиною візиту Лукашенка в Росію стануть переговори з Путіним, що мають пройти 15 вересня.  Вони мають обговорити: міжнародний порядок денний та регіональну проблематики; спільні завдання в економіці — зокрема, в промисловості, сільському господарстві та інших галузях, роботу у сфері імпортозаміщення.

Стало відомо, що Лукашенко вже давно просив Путіна зустрітися. Але господар Кремля знайшов час тільки зараз. Як пише проект "ВЧК-ОГПУ", візит Лукашенка до Сочі для особистої зустрічі з Путіним не є раптовим.

"Білоруська сторона запросила зустріч відразу після інциденту з літаком Пригожина, але отримала "відмашку" тільки зараз", — повідомило інформоване джерело.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенка визнали причетним до розв'язання війни.  Європарламент визнав Лукашенка причетним до розв'язання війни проти України нарівні з Путіним та закликав Міжнародний кримінальний суд видати ордер на його арешт. Відповідну резолюцію ухвалили 13 вересня у Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту.

Резолюція докладно перераховує та описує безліч злочинів, які вчиняє білоруський режим. У ній фіксується факт розпалювання ненависті, активної участі в антиукраїнській пропаганді, яку проводить режим Лукашенка. Водночас у резолюції наголошується, що саме режим Лукашенка дав дозвіл на агресію проти України з території Білорусі, здійснюючи прямі постачання боєприпасів та військового спорядження російської армії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини