Головна Новини Світ Близький Схід Макрон везе до Ізраїлю мирну пропозицію, щоб припинилося протистояння
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон везе до Ізраїлю мирну пропозицію, щоб припинилося протистояння

Президент Франції Макрон хоче запропонувати в Ізраїлі кроки для деескалації

24 жовтня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон, який сьогодні має прибути з візитом до Ізраїлю, хоче зробити пропозиції для запобігання ескалації ізраїльсько-палестинського конфлікту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на брифінгу перед візитом розповіли радники Макрона, повідомляє "Reuters".

Макрон везе до Ізраїлю мирну пропозицію, щоб припинилося протистояння

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

За словами одного з представників Єлисейського палацу, президент Франції своїм візитом прагне не лише показати солідарність із Ізраїлем, а й зробити "максимально оперативні пропозиції", щоб запобігти ескалації, звільнити заручників, гарантувати безпеку Ізраїлю та працювати над вирішенням конфлікту за принципом "двох держав".

Відмовившись уточнити, якими можуть бути ці пропозиції, радник Макрона лише сказав, що є речі, які можна зробити, щоб Ізраїль не почувався сам-на-сам у боротьбі з тероризмом.

У Єлисейському палаці не виключили зустрічі французького лідера з президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом, а також візиту до однієї або декількох столиць арабських країн у регіоні.

Раніше в канцелярії прем’єра Ізраїлю підтвердили візит Макрона. Там він зустрінеться з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, президентом Іцхаком Герцогом і лідерами опозиції, які входять до складу уряду національної єдності.

Візит Макрона також матиме особливий резонанс у Франції, мусульманські та єврейські громади якої перебувають у напрузі після вбивства вчителя ісламістським бойовиком, яке французька влада пов'язує з подіями в Газі.

Французький президент послідує за кількома західними лідерами, які відвідали Ізраїль, щоб продемонструвати свою підтримку цій країні, включно з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом та британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи конфлікт Ізраїлю з ХАМАС може перерости у велику війну – що зараз відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини