Головна Новини Світ Близький Схід Мармурове море покрилося «слизом»: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Мармурове море покрилося «слизом»: в чому причина

Експерти розповіли, чим небезпечний морський «слиз», який накрила берега Мармурового моря і що стало причиною його появи

6 червня 2021, 18:35
Поділіться публікацією:

Мармурове море, розташоване в Атлантичному океані біля північно-західного узбережжя сонячної Туреччини, страждає від товстого шару морського "слизу", яка серйозно "б'є" по екологічній системі.

Мармурове море покрилося «слизом»: в чому причина

Мармурове море покрилося «слизом» / Фото: Reuters

Видання BBC повідомляє, що через цей слиз гине риба та інші морські мешканці, оскільки він блокує їм доступ до кисню. А рибалки не можуть нормально працювати, тому що у них забиваються мотори та сітки. У ЗМІ повідомляють, що "слиз" почав поширюватися в водоймі ще в грудні минулого року. Експерти кажуть, що всьому виною можуть бути кліматичні зміни. Морський "слизом" називають зелений мул, який утворюється, коли водорості перевантажені поживними речовинами в результаті спекотної погоди та забруднення води.

Президент країни Реджеп Ердоган запевнив, що проблема буде вирішуватися, вже на перевірку джерел забруднення Мармурового моря була відправлено комісія з 300 осіб. За його словами, причиною появи "слизу" могли стати неочищені стічні води, які потрапляють в море.

"Боюся, якщо це пошириться на Чорне море ... проблеми будуть величезними. Ми повинні зробити цей крок без зволіканн ", — підкреслив президент Туреччини.

Разом з тим експерт Байрам Озтюрк зазначив, що повністю розв'язувати проблему не вдасться без інвестицій для очищення стічних вод, які відкачують зі Стамбула.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у більшості людей Мальдівські острови, розташовані в акваторії Індійського океану, асоціюються з чистою бірюзовою водою, розкішними пляжами та комфортабельними готелями. Це дійсно так, адже цей куточок — райське місце. Але до кінця століття воно може повністю зникнути. У чому ж проблема?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини