Головна Новини Світ Близький Схід Міністр закордонних справ Ізраїлю заявив про продовження війни та нові цілі у Секторі Газа
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр закордонних справ Ізраїлю заявив про продовження війни та нові цілі у Секторі Газа

Ізраїльська сторона поки не збирається припиняти військову операцію у Газі.

20 травня 2021, 11:42
Поділіться публікацією:

Триває новий конфлікт на Близькому Сході. Так, глава дипвідомства Ізраїлю Габі Ашкеназі у телефонній бесіді з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявив, що Тель-Авіву необхідно "ще кілька днів" для завершення операції в Секторі Газа, передає видання Axios.

Міністр закордонних справ Ізраїлю заявив про продовження війни та нові цілі у Секторі Газа

Обстріл Ізраїля з территорії Сектора Газа - фото з відкритих джерел

За інформацією джерела, Ашкеназі повідомив Блінкеном, що у ізраїльської сторони є ще кілька військових цілей в Газі, а, отже, вона продовжить нанесення артилерійських ударів по її території.

У свою чергу, представник США зазначив, що Вашингтон сподівається на швидке закінчення операції в Газі. Також він підкреслив, що Штати в даний момент блокують ініціативу Франції в Радбезі ООН по Газі, проте більше не зможуть надавати підтримку Ізраїлю у цьому питанні.

До слова, представник Ізраїлю також повідомив, що перед укладанням перемир'я будуть нанесені нові удари по інфраструктурі ХАМАС. Експерти, аналізуючи слова Ашкеназі, побоюються, що швидкого припинення нового конфлікту на Близькому Сході очікувати не варто.

Ескалація конфлікту почалася після рішення Верховного суду Ізраїлю про виселення палестинців з житлових будинків в кварталі Шейх-Джаррах, районі Східного Єрусалиму.

Нагадаємо, МЗС України повідомив про розробку плану евакуації наших співвітчизників з Сектора Газа, який охоплено збройним конфліктом. Офіційно відомо про 120 українців, охочих покинути цю територію.

Пізніше стало відомо, що офіційний Київ домовився про "зелений коридор" для евакуації громадян України з Сектору Газа: передбачається вивіз бажаючих через Єгипет.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.axios.com
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини