Головна Новини Світ Близький Схід «Мир могутніше війни»: Папа Римський виступив в «столиці» ІДІЛ
commentss НОВИНИ Всі новини

«Мир могутніше війни»: Папа Римський виступив в «столиці» ІДІЛ

Папа Римський після служби випустив білого голуба

7 березня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

У неділю, 7 березня, в Мосул — колишню "столицю" ІДІЛ на півночі Іраку, прибув Папа Римський Франциск, щоб провести богослужіння.

«Мир могутніше війни»: Папа Римський виступив в «столиці» ІДІЛ

Папа Римський виступив в «столиці» ІДІЛа / фото: Sky News

Повідомляється, що в місто понтифік прибув на вертольоті з сусіднього населеного пункту Ербіль і провів служба на міській площі, яка оточена зруйнованими будівлями та руїнами церков. Місто Мосул з червня 2014 року перебувало під контролем "Ісламської держави", там колишній лідер ІДІЛ Абу-Бакр аль-Багдаді проголосив так званий "халіфат".

На площі Папа Римський заявив, що ця країна піддалася варварським ударам, були знищені культурні місця, а тисячам людей довелося бігти.

"Сьогодні ми підтверджуємо свою переконаність в тому, що братство довговічніше братовбивства, що надія могутніше ненависті, що мир могутніше війни", — заявив понтифік.

Після завершення служби Папа Римський випустив в небо білого голуба, який символізує мир і надію.

«Мир могутніше війни»: Папа Римський виступив в «столиці» ІДІЛ - фото 2
«Мир могутніше війни»: Папа Римський виступив в «столиці» ІДІЛ - фото 3

Варто відзначити, що під контролем ІДІЛ місто Мосул було три роки й за цей період загинуло від 9 до 11 тисяч осіб. Ватикан сподівається, що приїзд Папи Римського в місто спонукає християнські громади залишатися в цьому районі, не дивлячись на роки переслідування.

Нагадаємо, що у своїй нещодавно виданій книзі "Пороки та чесноти" Папа Римський Франциск розповів, що світ чекає нова катастрофа — глобальний потоп. Але якщо країни об'єднають сили в боротьбі зі зміною клімату, то біди вдасться уникнути.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Папа Римський Франциск врахував ситуацію з пандемією коронавірусу й оголосив для віруючих особливу індульгенцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини