Головна Новини Світ Близький Схід На ядерному об'єкті в Ірані сталася аварія: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

На ядерному об'єкті в Ірані сталася аварія: деталі

На ядерному об'єкті в Ірані сталася аварія, пов'язана з електричними мережами

11 квітня 2021, 13:40
Поділіться публікацією:

На атомному об'єкті в Натанзі — місті в центральному Ірані в провінції Ісфахан — було зафіксовано "інцидент" у системі розподілу енергії.

На ядерному об'єкті в Ірані сталася аварія: деталі

Ядерний об'єкт в Натанзі (twitter.com/ArmsControlWonk)

Відомо, що аварія сталася сьогодні, 11 квітня, а за день до цього на об'єкті запустили нові вдосконалені центрифуги для збагачення урану.

За словами офіційного представника організації Бехруза Камальванді, під час аварії ніхто не постраждав. "Інцидент не призвів до жертв або забруднення", — зазначив він.

На місце події виїхали фахівці, щоб з'ясувати її причину.

Зазначимо, що в липні минулого року на об'єкті в Натанзі спалахнула пожежа, яка, за словами уряду, була спробою саботажу ядерної програми Ірану. Пожежа сталася в центральному цеху збірки центрифуг, які необхідні для виробництва збагаченого урану.

Відомо, що завод у Натанзі розташований приблизно у 250 кілометрах на південь від столиці країни. Здебільшого він знаходиться під землею і є одним із кількох іранських об'єктів, за якими пильно стежать інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії.

Нагадаємо, що в грудні 2020 року на південному заході Ірану вибухнув нафтопереробний завод. Пожежним командам вдалося локалізувати розлив нафти та почати відновлювальні роботи. Повідомлялося, що аварія завдала шкоди навколишньому середовищу, але не життям людей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на заході Ірану прогримів вибух цистерни із хлором, в результаті якого постраждали понад 200 осіб.

Аварія сталася в результаті недбалого поводження водія автомобіля, який перевозив цистерни із хімічною речовиною. Інформації про загиблих не надходило.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини