Нетаньягу відреагував на ідею скинути ядерну бомбу на Сектор Гази

Ізраїльський політик Аміхай Еліяху заявив, що використання ядерної бомби один з варіантів ведення війни проти ХАМАС.

Представник ультраправої партії Otzma Yehudit та міністр національної спадщини Ізраїлю Аміхай Еліяху розповів, що ядерна бомба, яку можна скинути на Сектор Гази, є одним з можливих варіантів розв'язання конфлікту на Близькому СХоді. На заяви політика відреагував прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетанягу вирішив відсторонити Аміхай Еліяху від участі у засіданнях уряду через його заяви про можливість використати ядерну бомбу проти ХАМАС в Секторі Гази. Крім того, ізраїльський міністр заявив, що слова Аміхая Еліяху відірвані від реальності.

"Ізраїль і ЦАХАЛ діють відповідно до найвищих стандартів міжнародного права, щоб запобігти шкоді непричетним людям", - прокоментував скандальні слова Еліяху Біньямін Нетанягу.

Після критики з боку Біньяміна Нетаньягу та інших ізраїльських політиків Аміхай Еліяху виступив з новою заявою зазначивши, що його слова про можливість скинути ядерну бомбу на Сектор Гази є "метафоричними" та означають, що Ізраїль буде відстоювати свою боротьбу до кінця у цьому конфлікті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ізраїльський дипломат в ООН Гілад Ердан різко розкритикував слова російського представника Василя Небензі. Росіянин зазначив у своєму виступі, що Ізраїль не має права на самооборону в ситуації у конфлікті на Близькому Сході. Ердан відреагував на це заявив, що Росія веде війну в Україні, порушує міжнародні права та використовує ситуацію у Секторі Гази для відвернення уваги від своєї військової агресії.

Також "Коментарі" писали про президента Туреччини Реджепа Ердогана, який заявив про розрив контактів з Нетаньягу та вказав на помилку Ізраїлю.