Головна Новини Світ Близький Схід Німеччина завершила евакуацію своїх громадян з Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина завершила евакуацію своїх громадян з Афганістану

Останній рейс з німецькими громадянами вилетів з Кабула 26 серпня

26 серпня 2021, 22:42
Поділіться публікацією:

Німеччина завершила процес евакуації своїх громадян з Афганістану. Останній літак з німецькими військовими і дипломатами вилетів з аеропорту Кабула в Ташкент. Про це повідомив глава Міністерства закордонних справ Німеччини Хайко Маас.

Німеччина завершила евакуацію своїх громадян з Афганістану

Афганістан (фото з відкритих джерел)

"Евакуація завершена, але наша робота триває", — повідомив міністр.

Останній рейс з німецькими громадянами вилетів з Кабула в четвер, 26 серпня. На борту літака були військові з бази Бундесверу та представники німецького посольства. Загалом Німеччина евакуювали з Афганістану понад 5,3 тисячі мирних жителів і військових. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що в подальшому МЗС намагатиметься забрати громадян, попросять про евакуацію. У цьому Німеччина веде переговори з талібами.

"Ми розуміємо, що вікно можливостей закривається. Десятки тисяч людей були врятовані, але я хочу сьогодні знову сказати: ми не забудемо тих людей, яких не вдалося евакуювати. Ми зробимо все можливе, щоб забезпечити їх евакуацію", — сказала Меркель.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в Афганістані немає жодного українського літака, який би знаходився в полоні. Про це він сказав на своєму брифінгу. "Так, літаку погрожували, але дана проблема вже не актуальна. Зараз не один український літак, який повинен евакуювати людей з Афганістану не перебуває в чиєму полоні", — повідомляє глава МЗС України. Також, він підтвердив, що все під контролем. До слова, Дмитро Кулеба пояснив, що це була одна з робочих ситуацій і заступник міністра закордонних справ Євген Єнін заявив, що ніяких захоплень не було.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини