Головна Новини Світ Близький Схід ООН виділить 20 млн доларів на підтримку гуманітарної операції в Афганістані
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН виділить 20 млн доларів на підтримку гуманітарної операції в Афганістані

Раніше в ООН були стурбовані ситуацією в Афганістані

14 вересня 2021, 01:14
Поділіться публікацією:

Організація об'єднаних націй виділить 20 млн доларів на підтримку гуманітарної операції в Афганістані. Про це повідомив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Генсек наголосив на необхідності виділення 606 млн доларів, щоб протягом найближчих чотирьох місяців допомогти 11 млн людей в країні.

ООН виділить 20 млн доларів на підтримку гуманітарної операції в Афганістані

Афганистан (фото из открытых источников)

"Сьогодні ми оголошуємо про виділення 20 млн доларів з Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації ООН для підтримки гуманітарної операції в Афганістані", — сказав він.


За його словами, ООН і гуманітарна система в цілому допомагають населенню Афганістану не тільки їжею, а й забезпечують надання медичних послуг.

"Ми створили надійні механізми для координації реагування в рамках розвитку та гуманітарної допомоги, закріплені з прав людини", — запевнив він.


Гутерреш також повідомив, що керівництво Талібану раніше пообіцяло співпрацювати з ООН для забезпечення допомоги народу Афганістану. Зокрема, персоналу і всім працівникам ООН повинні дозволити виконувати свою роботу безпечно — без утисків, залякування або страху.

Раніше в ООН були стурбовані ситуацією в Афганістані і закликали талібів припинити наступ, зате пропонували продовжити врегулювання конфлікту. Також в Організації закликали країни, що межують з Афганістаном, не закривати свої кордони і приймати афганських громадян, які намагаються втекти.


Нагадаємо, напередодні 20-ї річниці терактів 11 вересня в Нью-Йорку ісламістський рух "Талібан" сформувало власний уряд. За іронією долі, міністерські портфелі отримали міжнародні злочинці, як, наприклад, лідер терористичної організації "Мережа Хаккані" Сираджуддін Хаккані, якому дістався пост міністра внутрішніх справ. "Коментарі" розбиралися, який курс буде проводити Ісламський емірат Афганістан і хто стане пріоритетними партнерами нового теократичного режиму. Після приходу до влади талібів Афганістан став третім в світі теократичною державою, яким керує духовна особа, а церква не відділена від держави. До недавнього часу в світі було два таких держави — Ватикан на чолі з Папою Римським Франциском, який очолює Римо-католицьку церкву, і Ісламська Республіка Іран на чолі з аятоллою Алі Хаменеї, лідером іранських мусульман-шиїтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини