Головна Новини Світ Близький Схід Операція у Секторі Газа: у Білому домі пояснили – хто і коли ухвалить рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Операція у Секторі Газа: у Білому домі пояснили – хто і коли ухвалить рішення

У Білому домі дали чітко зрозуміти - Ізраїль самостійно вирішуватиме, як проводити операцію у Секторі Газа

24 жовтня 2023, 07:18 comments4890
Поділіться публікацією:

Тільки Ізраїль має вирішити, як і коли проводити наземну операцію проти терористів ХАМАСу. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час свого відеобрифінгу.

Операція у Секторі Газа: у Білому домі пояснили – хто і коли ухвалить рішення

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

"Ми вважаємо, що Армія оборони Ізраїлю має сама вирішувати, як проводити операції. Ми не збираємося диктувати їм умови", – заявив Кірбі.

Він уточнив, що США не можуть озвучувати будь-які прогнози щодо майбутньої військової операції ЦАХАЛ, оскільки це було б неправильно. Разом з тим, зазначив Кірбі, США підтримають союзників у їх вирішенні.

Також у своєму виступі Кірбі зазначив, що Вашингтон з першої години після вторгнення бойовиків ХАМАС посилив комунікацію з Ізраїлем, щоб мати інформацію про його стратегію, цілі та інші важливі аспекти.

"Ця взаємодія триває", — наголосив представник Білого дому.

Читайте також на порталі "Коментарі" — близькосхідний регіон залишається "пороховою бочкою", яка може рвонути будь-якої миті, якщо Ізраїль не припинить свої атаки на Сектор Газа. Про це заявив глава дипломатичного відомства Ірану — Хоссейн Амір-Абдуллахіан, забувши згадати, що приводом для цих дій стала терористична атака на Ізраїль представників ХАМАС, які підтримують іранський режим. У свою чергу, Ізраїль дав зрозуміти, що не розглядає варіант про припинення вогню Сектором Газа. Хіба що представники ХАМАС здадуться та повернуть усіх заручників. Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні, виступаючи на Каїрському міжнародному саміті, заявила, що справжня мета ХАМАС створити конфлікт на Близькому Сході, який розростеться до великої війни – зі зіткненням різних цивілізацій. Як події на Близькому Сході можуть розвиватись далі? Чи є ще можливість уникнути переростання локального конфлікту – регіонального, а то й глобального? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини