Головна Новини Світ Близький Схід Пʼята служба на Лубʼянці: сепаратистами на Кавказі керували в ФСБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пʼята служба на Лубʼянці: сепаратистами на Кавказі керували в ФСБ

Самвел Бабаян заявив, що донедавна «президента» Араїка Арутюняна курувала П'ята служба ФСБ

28 вересня 2023, 21:30
Поділіться публікацією:

Пʼята служба ФСБ, котра свого часу спровокувала повномасштабне вторгнення армії рф в Україну, керувала також сепаратистами в азербайджанському Карабаху, пише Фокус. Про це заявили одразу двоє топ-діячів Вірменії. За словами депутата від правлячої партії Вірменії Армена Хачатряна такий курс підтримував особисто прем'єр Пашинян.

Пʼята служба на Лубʼянці: сепаратистами на Кавказі керували в ФСБ

Сепаратистами на Кавказі керували в ФСБ (фото з відкритих джерел)

 Екс-глава "Ради безпеки" сепаратистського анклаву в Карабаху Самвел Бабаян заявив громадському ТБ Вірменії, що донедавна "президента" Араїка Арутюняна курувала П'ята служба ФСБ. З нею співпрацювали й інші лідери сепаратистів. Політик зазначив, що Арутюнян був зміщений ФСБ з посади "президента", і Луб'янка поставила на цю посаду іншу "свою людину" — Самвела Шахраманяна.

 Екс-глава "Ради Безпеки" додав, що "у ніч на 10-те" був викликаний на збори сепаратистських лідерів, які "повідомили, що взяли на себе управління" вірменським анклавом. Бабаян зазначив, що це – "ті самі люди, які працюють під керівництвом тієї ж служби (П'ята служба ФСБ)". Бабаян підтвердив, що Рубен Варданян, який з листопада по лютий обіймав посаду "держміністра" ("глави уряду") анклаву був російським агентом. "Він був відправлений (у Карабах), щоб ускладнити ситуацію... Азербайджан ніколи не пішов би на переговори при Варданяні", — пояснив Бабаян.

 Про те, що Варданян пов'язаний із спецслужбами РФ стало відомо ще в жовтні 2022 – до його призначення на посаду "держміністра".

 Варданян був включений до української бази посібників російської агресії "Миротворець" за день до того, як глава ГУР Буданов дав зрозуміти, що українська військова розвідка налагодила роботу зі збору відомостей у вірменському сепаратистському анклаві в Карабаху.

 Згідно з базою "Миротворець", Варданяну, крім іншого, інкримінуються такі злочини: "Замах на суверенітет та територіальну цілісність України. Співучасник злочинів російської влади проти України та її громадян. Фінансування російської агресії на пострадянських теренах".

 14 вересня до бази "Миротворець" включили й Арутюняна, який залишив пост "президента" сепаратистів за 2 тижні до того. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини