Пентагон заявив про смерть лідера Ісламської держави

Ісламська держава втратила вже другого свого лідера від початку 2022 року. Цього разу бійці Вільної сирійської армії ліквідували Абу аль-Хасан аль-Хашімі аль-Кураїші.

Бійці Вільної сирійської армії, яка протистоїть сирійському режиму, провели операцію, в ході якої був убитий лідер Ісламської держави Абу аль-Хасан аль-Хашімі аль-Кураїші. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Центральне Командування Збройних сил США.

Ліквідація бойовика вважається сильним ударом по терористичній організації.

"Смерть Абу Хасана аль-Хашімі аль-Кураїші є ще одним ударом по ІДІЛ. Ця операція була проведена Вільною сирійською армією в сирійській провінції Дара", - заявив речник Центрального Командування США полковник Джо Бучіно.

Цю новину прокоментував також і речник Білого дому Джон Кірбі.

"Ми вітаємо новини про те, що наступний лідер Ісламської держави більше не ходить по землі", - сказав він.

Ісламська держава підтвердила смерть свого лідера, та повідомила, що він загинув, "борючись із ворогами Бога".

Як зазначає видання Reuters жоден американський солдат не брав участі у ліквідації Абу аль-Хасан аль-Хашімі аль-Кураїші. Вільна сирійська армія - це група, яка виступає проти уряду Башара Асада. На території, контрольованій сирійською опозицією, знаходиться американський гарнізон аль-Танф на сході Сирії.

Цікаво, що це вже другий лідер Ісламської держави, який був убитий від початку 2022 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про теракти, які стались в Афганістані.

Також "Коментарі" писали про сирійські війська, які знищили виробництво іранських дронів-камікадзе. Ймовірно саме з цього місця виробництва Російська федерація отримувала безпілотні літальні апарати.