Головна Новини Світ Близький Схід Перед самітом ОДКБ та візитом Путіна до Вірменії люди вийшли на вулицю: що відбувається (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Перед самітом ОДКБ та візитом Путіна до Вірменії люди вийшли на вулицю: що відбувається (ВІДЕО)

Вірменська опозиційна партія "Національно-демократичний полюс" провела протести в Єревані

22 листопада 2022, 23:06
Поділіться публікацією:

В Єревані перед самітом ОДКБ та візитом президента РФ Володимира Путіна, вірменська опозиційна партія "Національно-демократичний полюс" провела протести. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на "Радіо Азатутюн".

Перед самітом ОДКБ та візитом Путіна до Вірменії люди вийшли на вулицю: що відбувається (ВІДЕО)

Протести у Вірменії (фото з відкритих джерел)

Люди на мітингу скандували антиросійські гасла: "ворог ОДКБ" та "ворог Росія". У такий спосіб учасники акції відреагувала на те, як військовий блок "допоміг" Вірменії під час загострення конфлікту з Азербайджаном у вересні. Тоді ОДКБ не надав жодної підтримки країні.

Один із членів опозиційної партії відкрито заявив, візит політиків недружніх і "ворожих щодо Вірменії" країн-членів ОДКБ, в тому числі, й Путіна, має отримати відповідну реакцію. Відтак партія збирається провести мітинги й 23 листопада.

 Відомо, що 23 листопада у Єревані стартує саміт ОДКБ. На засіданні будуть обговорювати спільні заходи щодо надання допомоги Вірменії.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що чому у конфлікті з Азербайджаном "жертвою" не можуть бути вірмени. У 1991–1993 роках  вірменські збройні формування за участю 366 полку і 622 окремого батальйону російської армії, окупували 20% суверенної території Азербайджану. У повідомленні Комісії Європейського Співтовариства від 31.05.1995 наголошувалося: "У разі  Азербайджану 20% національної території перебуває під окупацією, включаючи значну частину території за межами Нагірного Карабаху". Вірменія за участю збройних сил РФ окупувала землі Азербайджану, спираючись на вірменських сепаратистів у Карабаху. Було окуповано не лише місцевості, на які спочатку претендували ці сепаратисти, а й 7 районів Азербайджану, визнані міжнародною спільнотою суверенними азербайджанськими територіями.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини