Головна Новини Світ Близький Схід Попередження про війну. США перебувають у повній бойовій готовності
commentss НОВИНИ Всі новини

Попередження про війну. США перебувають у повній бойовій готовності

Іран може розпочати нову війну на Ближньому Сході.

1 листопада 2022, 21:53 comments2159
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Саудівська Аравія поділилася зі США розвідданими, попереджаючи про майбутній напад з боку Ірану. Це переводить війська США та інших країн Близького Сходу в стан підвищеної готовності, повідомляє американське Wall Street Journal.

Попередження про війну. США перебувають у повній бойовій готовності

Джо Байден та спадковий принц Аравії Мухаммед ібн Салман ас-Сауд. Фото з відкритих джерел.

Дипломати Саудівської Аравії повідомили спецслужби США, що Іран може атакувати їх країну. Окрім того, Ісламська Держава може здійснити напад на іракське місто Ербіль, де проживає багато курдів. Такі дії Іран хоче вчинити, щоб відвернути увагу від внутрішніх протестів, які почались з вересня.

США розглянули повідомлення саудитів і висловили свою занепокоєність можливою атакою, а також зазначили, що дати відповідь таким крокам Ірану.

"Ми стурбовані загрозами і залишаємося в постійному контакті з саудитами через військові та розвідувальні канали. Ми без вагань будемо діяти на захист наших інтересів і партнерів у регіоні", — заявив речник Ради національної безпеки США, якого цитує WSJ.

У жовтні Іран публічно засудив Саудівську Аравію через висвітлювання мітингів в Ісламській державі. Саудівська Аравія через перськомовні супутникові канали показують революцію в Ірані.

Революція в Ірані почалась зі смерті 22-річної дівчини Махси Аміні, яка загинула в СІЗО. Махсу затримала поліція моралі Ірану через неналежний зовнішній вигляд, який повинна мати мусульманська жінка. Іранці вийшли масово на протести, щоб влада знайшла та покара вбивць дівчини, окрім того, для більшості жителів Ірану не подобається рівень життя в країні та постійні кризи.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що Іран погодився надати Росії близько 1000 балістичних ракет та нових дронів-камікадзе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини