Головна Новини Світ Близький Схід Проблеми друзів Путіна: дружина президента Сирії Асада серйозно хвора
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблеми друзів Путіна: дружина президента Сирії Асада серйозно хвора

Асма аль-Асад керує Сирійським фондом розвитку

22 травня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

В першої леді Сирії Асмі аль-Асад  виявили лейкемію. Кілька років тому вона вилікувалася від онкологічної  хвороби— раку грудей.

Проблеми друзів Путіна: дружина президента Сирії Асада серйозно хвора

Асма Асад та її чоловік (фото з відкритих джерел)

Повідомляють, що Асма Асад проходитиме спеціальний протокол лікування, що  вимагає  від неї ізоляції,  інформує видання reuters. З цієї причини  вона змушена відмовитись  від громадської діяльності.

Їй 48 років.  Як інформує  видання SANA, в  Асми Асад гострий мієлоїдний лейкоз.

Перша леді Сирії, яка народилась і  росла в Лондоні, є таки суперечливою фігурою. Зокрема, в неї подвійне громадянство — Великої Британії та Сирії. Асма  вчилась в школі  й університеті у Лондоні, перш ніж  працювати інвестиційним банкіром.

Вона переїхала в Сирію  2000 року і вийшла заміж за колишнього офтальмолога Башара Асада,  тільки за кілька місяців після того, як він замінив  батька Хафеза аль-Асада на посаді президента.

З  початком  конфлікту в Сирії 2011 року  екс-інвестиційний банкір британського походження зайнялась громадською діяльністю. Асма Асад зустрічалась із сім'ями вбитих солдатів і займалась  благодійною діяльністю. Вона  очолює Сирійський фонд розвитку.

В подружжя  Асадів троє дітей. В 2001 році в них народився син Хафез, у 2003 році — дочка Зейн, а в 2004 році ще один син — Карім. Старший син минулого року закінчив мехмат МДУ в РФ з червоним дипломом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна ввела санкції проти режиму АсадаУкраїнський президент Володимир Зеленський вів у дію рішення РНБО щодо застосування нових санкцій. До списку з 300 фізичних та 141 юридичних осіб потрапили не лише росіяни, але й лідер Сирії Башар Асад, який відкрито підтримує Росію у війні проти України, інші сирійські та іранські особи, які допомагають терору. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини