Ракети полетіли на американських військових: Reuters дізналося деталі

В Іраку обстріляли ракетами американську військову базу

Невідомі атакували щонайменше двома ракетами "Катюша" американську військову базу у районі міжнародного аеропорту Багдада. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Два іракські військові чиновники рано вранці у вівторок, 1 жовтня, зазначили агентству, що ракети були перехоплені засобами протиповітряної оборони.

Джерела в силових структурах повідомили, що згідно з попереднім розслідуванням, було випущено три ракети. Одна впала біля будівель, де розміщені іракські контртерористичні сили, спричинивши пошкодження та спалах деяких транспортних засобів, але обійшлося без жертв.

Агентство зазначає, що в Іраку дислокуються 2500 американських військових і одночасно діють збройні угруповання, пов'язані з силами безпеки Ірану.

З початком війни в Секторі Газа восени 2023 року пов'язані з Іраном озброєні угруповання в Іраку неодноразово нападали на американські війська.

Так, 11 вересня обстріляли військову базу США в аеропорту Багдада. Також у той день було атаковано дипломатичну установу США у Багдаді. Повідомлень про жертви не надходило.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Байден усіма способами намагається уникнути нової повномасштабної війни: про що йдеться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Білому домі стурбовані тим, що Іран, швидше за все, готує операцію-помсту Ізраїлю після того, як у столиці Ірану Бейруті точковим ударом убили лідера угруповання "Хезболла", що підтримується Іраном. Як повідомляє портал "Коментарі", про це з посиланням на анонімне джерело повідомляє "CNN".