Росія намагалася допомогти Ірану за кілька годин до атаки Ізраїлю: деталі

За інформацією Sky News, Росія передала Ірану розвіддані за кілька годин до атаки Ізраїлю

Росія передала Ірану розвідувальні дані Це сталося за кілька годин до початку Ізраїлевої атаки на Іран 26 жовтня. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Sky News Arabia.

Джерело видання зазначає, що Москва зв'язалася з Тегераном, повідомивши перед цим про переміщення американських та ізраїльських військових. За словами співрозмовника, Кремль надав цю інформацію через "співпрацю з Іраном та зниження ескалації в регіоні".

Як пише Sky News Arabia, Іран зменшив наслідки ізраїльської атаки. Тегеран стверджував, що на деяких об'єктах були "невеликі наслідки". При цьому іранські ЗМІ заперечували заяви Ізраїлю про удари по 20 точках та участь 100 ізраїльських військових літаків в атаці.

Як додає видання, заяви Ірану підтверджують, що ізраїльські удари були направлені на військові бази у провінціях Ілам, Хузестан та Тегеран.

Читайте також на порталі "Коментарі" - армія оборони Ізраїлю заявила, що завершила нічні авіаудари по іранських військових об'єктах. В ударах на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідники.

Повідомляється, що всі літаки успішно виконавши поставлені завдання, благополучно повернулися до Ізраїлю. Удари завдавали кілька хвиль протягом кількох годин у різних районах Ірану.

"Удару у відповідь було завдано, і місія була виконана. Наші літаки благополучно повернулися додому", - йдеться в заяві Армії оборони Ізраїлю.

Ізраїльські військові стверджують, що ударів було завдано по іранських військових об'єктах, включаючи батареї ППО та об'єкти з виробництва балістичних ракет, які використовувалися при іранських атаках на Ізраїль 1 жовтня та 14 квітня.

Також видання "Коментарі" повідомляло - з'явилася перша реакція Пентагону на атаку Ізраїлю на Іран.