Головна Новини Світ Близький Схід Саакашвілі оголосив, що знову почне голодувати: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Саакашвілі оголосив, що знову почне голодувати: яка причина

Саакашвілі прагне такою акцією протесту у вигляді голодування домогтися свого лікування

22 лютого 2022, 08:40
Поділіться публікацією:

Ув'язнений лідер грузинської опозиції Міхеїл Саакашвілі знову планує голодувати. Про свій протест він оголосив 21 лютого в суді в Тбілісі. Про це пише euronews.

Саакашвілі оголосив, що знову почне голодувати: яка причина

Міхеіл Саакашвілі, фото Facebook

Таким чином Саакашвілі прагне добитися того, щоб йому надавали адекватну медичну допомогу у в'язниці. За словами його адвокатів, 30 грудня лікування хворого в лікарні зупинили завчасно, повернувши його до камери.

Про екс-президента Грузії відомо, що він вперше оголосив про голодування в жовтні 2021 року. Тоді ув'язнений голодував 50 днів. В результаті цього в 54-річного Саакашвілі розвинувся неврологічний стан, який називається енцефалопатією Верніке. Такі хворі не здатні координувати довільні рухи та мають порушення зору.

Незалежна рада лікарів в грудні 2021 року заявила, що він все ще страждає від серйозних неврологічних проблем, які, за їхніми словами, були наслідком жорстокого поводження у в’язниці.

Наразі ж Саакашвілі заявляє, що знову почне голодувати, щоб отримати лікування від неврологічної хвороби та проти рішення влади щодо заборони його особистому лікарю відвідувати його у в'язниці.

Саакашвілі був заочно засуджений за зловживання владою до шести років позбавлення волі. Арешт Саакашвілі загострив політичну кризу після парламентських виборів 2020 року, на яких правляча партія "Грузинська мрія" з невеликою кількістю перемогла.

Як повідомляв портал "Коментарі", у своєму зверненні до грузинського народу він написав, що спроби влади Грузії розправитися з ним не увінчуються успіхом, бо страх від дій влади не виникає, навпаки, прокидається бажання боротьби. За словами грузинського опозиціонера, незважаючи на те, з чим йому доводиться стикатися у в'язниці, він не втрачає оптимізм і віру в перемогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини