Головна Новини Світ Близький Схід Шрі-Ланка планує виплачувати борг перед Іраном
commentss НОВИНИ Всі новини

Шрі-Ланка планує виплачувати борг перед Іраном

Шрі-Ланка переживає серйозну боргову та валютну кризу

23 грудня 2021, 01:10
Поділіться публікацією:

Шрі-Ланка планує заплатити борг за минулий імпорт нафти з Ірану чаєм, повідомив Міністр плантацій країни Рамеш Патірана. Про це повідомляє міжнародне агентство Reuters. Міністр повідомив, що його країна сподівається щомісяця відправляти до Ірану чай на суму 5 мільйонів доларів для погашення боргу 251 мільйон доларів. Шрі-Ланка переживає серйозну боргову та валютну кризу, яка посилилася втратою доходів туристів під час пандемії Covid-19.

Шрі-Ланка планує виплачувати борг перед Іраном

Шрі-Ланка - фото з відкритих джерел

Член чайної ради країни сказав, що це був перший випадок обміну чаю на погашення зовнішнього боргу. Патирана зазначив, що цей спосіб оплати не порушуватиме санкції Організації Об'єднаних Націй або США, оскільки чай був віднесений до категорії харчових продуктів з гуманітарних міркувань, і жодні іранські банки, внесені до чорного списку, не будуть залучені.

"Рекомендована схема заощадить для Шрі-Ланки таку необхідну іноземну валюту, оскільки розрахунки з Іраном будуть проводитися у шрі-ланкійських рупіях шляхом продажу цейлонського чаю", — йдеться у заяві міністерства плантацій.

Країна виробляє близько 340 млн. кілограмів чаю щорічно. 2020 року вона експортувала 265,5 млн. кілограмів чаю на суму $1,24 млрд.

Нагадаємо, туристи знову можуть полетіти в Шрі-Ланку та відпочити під теплим сонцем. Країна пускатиме туристів з усього світу. Таке рішення було заздалегідь прийнято Міністерством туризму разом із Міністерством охорони здоров'я. Щоб убезпечити своїх туристів від коронавірусу, влада розробила спеціальні протоколи та процедури, які зроблять відпочинок максимально приємним та безпечним. Також у країні було створено спеціальний сайт, на якому відпочиваючі можуть отримати інформаційну підтримку та стежити за ситуацією та новинами, пов'язаними з коронавірусом та туризмом.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини