Головна Новини Світ Близький Схід Сигнал США та Ізраїлю: під скандування яких гасел новий президент Ірану прийняв присягу
commentss НОВИНИ Всі новини

Сигнал США та Ізраїлю: під скандування яких гасел новий президент Ірану прийняв присягу

Масуд Пезешкіан склав присягу під скандування "Смерть Америці та Ізраїлю"

31 липня 2024, 07:17
Поділіться публікацією:

Новий президент Ірану Масуд Пезешкіан склав присягу у вівторок після перемоги на виборах, пообіцявши покращити зв'язки Ірану зі світом та послабити обмеження соціальних свобод усередині країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters".

Сигнал США та Ізраїлю: під скандування яких гасел новий президент Ірану прийняв присягу

Масуд Пезешкіан склав присягу. Фото: із відкритих джерел

"Ми продовжуватимемо конструктивну та ефективну взаємодію зі світом, засновану на гідності, мудрості та доцільності", — сказав Пезешкіан на засіданні парламенту за участю іноземних чиновників.

Його перемога підняла надії на потепління антагоністичних відносин Ірану із Заходом, що могло б створити можливості для розрядки його ядерного протистояння зі світовими державами.

Але Пезешкіан вступає на посаду в момент ескалації напруженості на Близькому Сході через конфлікт Ізраїлю з ХАМАС у Газі та транскордонні бойові дії з союзником Ірану Хізбаллою в Лівані.

Іран звинуватив Сполучені Штати у підтримці того, що вони називають ізраїльськими злочинами у Газі.

"Ті, хто забезпечує зброєю, яка вбиває дітей, не можуть вчити мусульман людяності", — сказав Пезешкіан під скандування "Смерть Америці" та "Смерть Ізраїлю".

На церемонії були присутні лідери ХАМАС та Ісламського джихаду, а також високопоставлені представники руху хуситів Ємену та ліванської Хезболли, що підтримується Тегераном.

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий президент Ірану Масуд Пезешкіан заявив, що прагне миру між Україною та Росією. Однак наголосив, що Москва є цінним союзником для Ірану.

Масуд Пезешкіан опублікував статтю "Моє послання до нового світу" у колонці видання Tehran Times, де пояснив свою позицію з приводу війни в Україні. За словами Пезешкіана, Іран готовий підтримувати мирні ініціативи для завершення війни в Україні та одночасно співпрацювати з Росією.

"Росія є цінним стратегічним союзником і сусідом Ірану, і моя адміністрація залишатиметься відданою розширенню та зміцненню нашої співпраці. Ми прагнемо миру для народів Росії та України, і мій уряд буде готовий активно підтримувати ініціативи, спрямовані на досягнення цієї мети", — написав Пезешкіан.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини