Головна Новини Світ Близький Схід США планують контролювати «Аль-Каїду» в Афганістані
commentss НОВИНИ Всі новини

США планують контролювати «Аль-Каїду» в Афганістані

Авіаудари - єдиний інструмент, який можуть використовувати США, щоб запобігти відродження "Аль-Каїди".

1 жовтня 2021, 23:20
Поділіться публікацією:

США планують контролювати діяльність терористичної організації "Аль-Каїда" в Афганістані і готові відповідати авіаударами.
Про це повідомили представники Пентагону, повідомляє видання AFP.

США планують контролювати «Аль-Каїду» в Афганістані

Афганістан (фото з відкритих джерел)


Авіаудари — єдиний інструмент, який можуть використовувати США, щоб запобігти відродження "Аль-Каїди". Однак таку стратегію Пентагон не Добряна американські законодавці. У квітні, коли президент США Джо Байден анонсував виведення американських військ з території Афганістану, він обіцяв, що не допустить повернення "Аль-Каїди". З того часу Пентагон неодноразово стверджував, що зможе стримувати бойовиків "Аль-Каїди" і "Ісламської держави" (і ділові) в Афганістані.


Глава Міністерства оборони США Ллойд Остін відмовився публічно розкривати інформацію про те, з яких авіабаз здійснювати удари. Він пообіцяв надати детальну інформацію про це на закритому секретному засіданні. Стратегічні розрахунки Пентагону свідчать про те, що потенційна загроза "Аль-Каїди" може повернутися в 12 — 36 місяців. Зараз терористи "Аль-Каїди" і "Таліби" все ще пов'язані.


Нагадаємо, в Афганістані в ході спільної спецоперації урядових військ країни і сил НАТО ліквідували одного з лідерів терористичного угрупування "Аль-Каїда" Омара Хетаба. Крім того, вбито близько 80 бойовиків організації, повідомляє DW. Як розповіли виданню в Національній директорії безпеки Афганістану, лідер афганського осередку "Аль-Каїди" Омар Хетаб також відомий як Омар Мансур. Також під час операції в південних провінціях Афганістану були заарештовані 27 осіб.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.afp.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Alex

2 жовтня 2021, 05:10

Я извиняюсь... А террористы это те чью страну пендосы бомбят и убивают жителей? Ну впрямь как у нас на Украине! Шо вы холуи народу втираете???


Новини