Головна Новини Світ Близький Схід США поки не планують виведення військ з Іраку
commentss НОВИНИ Всі новини

США поки не планують виведення військ з Іраку

Представник Пентагону додав, що іракський уряд зацікавлений у присутності американського контингенту

23 квітня 2021, 04:24
Поділіться публікацією:

Американські військові поки не будуть скорочувати свій контингент в Іраку. Про це заявив на брифінгу в Пентагоні глава Центрального командування Збройних сил США генерал Кеннет Маккензі.

США поки не планують виведення військ з Іраку

Ірак потребує військах США (фото з відкритих джерел)

"Я говорив про це з головою Пентагону багато разів. В даний момент процес триває, добре пройшов стратегічний діалог з урядом Іраку кілька тижнів тому. Зараз немає планів скорочення присутності в Іраку", — зауважив він.

Представник Пентагону додав, що іракський уряд зацікавлений у присутності американського контингенту.

"У них була можливість в минулому році сказати, щоб ми пішли, але вони не зробили цього", — зазначив Маккензі.

Він вважає, що Ірак потребує військах США для продовження боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". "Місія НАТО в Іраку розширюється. Ми не маємо в своєму розпорядженні будь-якими вказівками про скорочення рівня присутності в цій країні", — резюмував генерал.

Нагадаємо, в результаті обстрілу ракета приземлилася неподалік від американської бази в аеропорту Ербіль на півночі Іраку. Інформації про руйнування і жертви на даний момент немає. Раніше військова база США в околицях міжнародного аеропорту Ербіль вже була обстріляна ракетами, в результаті чого постраждав підрядник, який працював з американськими військовими. Також незадовго до цього, по крайней мере, дві ракети впали на базу на захід від міста, де розміщені турецькі війська. Ракетні удари, в яких представники США звинувачують підтримувані Іраном групи силовиків, регулярно наносяться по базах, на яких розміщуються війська США, і посольству в Багдаді. Відзначимо, Ербіль — столиця автономного курдського регіону Іраку, де спалахують конфлікти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.defense.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини