Головна Новини Світ Близький Схід США знадобиться понад $ 6 млрд на розселення афганських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

США знадобиться понад $ 6 млрд на розселення афганських біженців

Зараз більше 50 000 афганців отримали дозвіл на в'їзд в США

9 вересня 2021, 01:15
Поділіться публікацією:

Білий дім просить у Конгресу США виділити 6,4 мільярда доларів на розселення біженців з Афганістану. Виділення потрібної суми повинні схвалити в Конгресі США. Про це повідомляє американське видання The Washington Post.

США знадобиться понад $ 6 млрд на розселення афганських біженців

Афганістан (фото з відкритих джерел)

Загалом, адміністрація президента США Джо Байдена розраховує отримати від Конгресу США понад 30 мільярдів доларів на різні потреби. Зокрема, 14 млрд доларів — для реагування на стихійні лиха, пов'язані з ураганом "Іда", 10 млрд доларів — на боротьбу з наслідками урагану "Іда", 64 млрд доларів на оплату послуг по переселенню десятків тисяч афганських біженців.

За інформацією представника Державного департаменту США Неда Прайса, на території США вже перебувають 23 000 876 афганців. Біженці з Афганістану, яких евакуювали в США, отримають разову фінансову допомогу в 2275 доларів. Зазначені кошти передбачено спрямувати на товари першої необхідності.

Зараз понад 50 000 афганців отримали дозвіл на в'їзд в США, не маючи спеціально оформленої імміграційної візи. Ті афганці, які допомагали американським і союзним військам під час 20-річної війни — отримали візи іншої категорії. Їм допомагають перш за все. Загалом, США евакуювали понад 100 000 афганців.

Нагадаємо, Джо Байден заявив, що буде зроблено все можливе, щоб евакуювати мирних громадян, перш за все американців, які все ж вирішать покинути Афганістан. Про це він сказав під час звернення до нації. Байден сказав, що на момент виведення американських військових з Афганістану, там залишалося 300 000 афганських солдатів, які могли захищати країну і стримувати наступ талібів, але не зробили цього. Він додав, що афганський президент Аграф Гані втік з країни і віддав владу талібам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини