Головна Новини Світ США США евакуювали понад 100 000 афганських громадян
commentss НОВИНИ Всі новини

США евакуювали понад 100 000 афганських громадян

200 американців досі в Афганістані

1 вересня 2021, 05:35
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що буде зроблено все можливе, щоб евакуювати мирних громадян, перш за все американців, які все ж вирішать покинути Афганістан. Про це він сказав під час звернення до нації. Байден сказав, що на момент виведення американських військових з Афганістану, там залишалося 300 000 афганських солдатів, які могли захищати країну і стримувати наступ талібів, але не зробили цього. Він додав, що афганський президент Аграф Гані втік з країни і віддав владу талібам.

США евакуювали понад 100 000 афганських громадян

Джо Байден (фото из открытых источников)

США знову направили туди 6000 американських військових, які реалізували програму по евакуації мирного населення і американських громадян. Загалом, вдалося евакуювати 5500 американських громадян. Він нагадав, що з березня США 19 раз говорили своїм громадянам в Афганістані, що їм потрібно покинути країну.

"200 американців досі в Афганістані. Поки вони не хочуть повертатися в США, але можуть змінити думку. Хтось із них має подвійне громадянство ... 90% американців, які були в Афганістані, захотіли повернутися в США і ми допомогли їм ", — повідомив Байден.

  Він додав, що для тих американців, які досі в Афганістані — не буде "останнього терміну" для евакуації, оскільки США зроблять все необхідне, щоб їх звідти прибрати, якщо буде така необхідність. "Я не збирався робити нескінченну евакуацію", — пояснив Байден. Також він нагадав, що США евакуювали понад 100 000 афганців.

Нагадаємо, терористи збройного угруповання "Талібан", які захопили владу в Афганістані, патрулюють місцеві провінції на американських вертольотах. Зокрема, над Кандагаром літають "Чорні яструби", якими керують бійці терористичного угрупування. Відео про це опубліковано в соціальній мережі. Тут можна побачити жахливі кадри. До бойового яструба на металевій мотузці підвішені людини. Тільки не з'ясовано, це повішена жертва злочинного режиму або — жива. За словами індійського телеведучого Судхіра Чаудхари, "це нова ера терору в Афганістані, яку вершать таліби. А засуджений до такої страшної смерті людина — найбільше американський перекладач, якого стратили на американському" яструба ".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини