Головна Новини Світ Близький Схід США вводять санкції відносно Сирії, щоб змусити Асада припинити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

США вводять санкції відносно Сирії, щоб змусити Асада припинити війну

Відповідно до заяв влади США, санкції не повинні зашкодити жителям Сирії і у разі необхідності люди отримають гуманітарну допомогу

29 липня 2020, 22:41 comments1023
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати в середу ввели нові санкції, спрямовані на припинення фінансування уряду президента Сирії Башара Асада, і попередили, що кожен, хто веде бізнес з Дамаском, також ризикує потрапити в чорний список. Про це повідомляє Reuters.

США вводять санкції відносно Сирії, щоб змусити Асада припинити війну

Син Асада, Хафез, був серед чотирьох людей і 10 організацій, включаючи підрозділ сирійської армії, проти яких Вашингтон виступив зі звинуваченнями в тому, що вони допомагали уряду фінансувати будівництво елітної нерухомості, іноді на землях, що належать переміщеним цивільним особам, які продовжували майже десятирічну війну.

"Нові санкції підуть у рамках тривалої кампанії економічного і політичного тиску, щоб позбавити режим Асада ресурсів, які він використовує для ведення війни проти сирійського народу", – йдеться в заяві Білого дому.

Розгін Асадом протестувальників у 2011 році призвів до громадянської війни, причому Іран і Росія підтримали уряд, а Сполучені Штати – опозицію. Мільйони людей втекли з Сирії, і ще мільйонам довелося змінити місце проживання всередині країни.

Санкції США, введені згідно із законом "Про цивільний захист Сирії" та іншими заходами, які набувають чинності, коли Асад бореться з економічною кризою.

Сирія вже потрапила під санкції США і Євросоюзу, які заморозили активи держави і сотень компаній і приватних осіб. Вашингтон також забороняє американський експорт та інвестиції в Сирії, а також операції з нафтою та вуглеводневими продуктами.

Акція в середу знаменує собою другий раунд санкцій, введених Вашингтоном згідно з законом Цезаря, який може заморозити активи будь-кого, хто має справу з Сирією, незалежно від громадянства, і охопити багато інші сектори. Він також націлений на тих, хто має справу з організаціями у Сирії з Росії та Ірану.

Держсекретар США Майк Помпео заявив у своїй заяві, що санкції були спрямовані на те, щоб підштовхнути Асада до незворотних кроків за припинення війни в країні, як того вимагає Рада Безпеки ООН.

Високопоставлений американський чиновник, виступаючи на умовах анонімності, також попередив інвесторів на Близькому Сході, включаючи країни Перської затоки, що Сполучені Штати без коливань внесуть у чорний список тих, хто допомагає сирійського уряду "вкрасти землю у переміщених цивільних осіб, щоб отримати прибуток і підтримати уряд Асада.

Сирійська влада звинувачує західні санкції широко поширених труднощів в країні, де обвал валюти призвів до різкого зростання цін і люди з усіх сил намагаються дозволити собі продовольство та основні поставки.

Посол США в ООН Келлі Крафт заявила на засіданні Ради Безпеки щодо Сирії в середу, що санкції Вашингтона щодо Сирії не спрямовані на заподіянні шкоди народу країни і не націлені на гуманітарну допомогу.

Раніше "Коментарі" писали, що смертельний вибух у Сирії, хвиля якого охопила більше сотні людей, потрапив на камери відеоспостереження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини