Головна Новини Світ Близький Схід "Талібан" кличе "Аль-Каїду" будувати в Афганістані "колиску джихаду": що це означатиме для світу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Талібан" кличе "Аль-Каїду" будувати в Афганістані "колиску джихаду": що це означатиме для світу

Терористи всіх мастей можуть об'єднатися в захопленій ісламістами країні

18 серпня 2021, 20:03
Поділіться публікацією:

Керівна верхівка мусульманського руху "Талібан", яка взяла владу в Афганістані, запросила  войовничих представників  та одновірців з "Аль-Каїди" переносити  сюди свою діяльність  та перетворити Афганістан на "колиску джихаду". Сповіщає про це The Sun, аналізуючи  звіт оборонного відомства США. 

"Талібан" кличе "Аль-Каїду" будувати в Афганістані "колиску джихаду": що це означатиме для світу

Бійці Талібану (фото з відкритих джерел)

В доповіді Управління генерального інспектора Пентагону говориться, що всі звершення за 20 років військової місії США та  їх однодумців  в цій мусульманській країні, не принесли очікуваних результатів. Вони були започатковані 11 вересня 2001 року, після приголомшливих терактів в столиці США.

Фахівці військового відомства Америки стверджують, що при потуранні Талібану, який захопив владу в Кабулі, в "Аль-Каїди" з’явились нові можливості, для того, щоб здійснювати нові терористичні акти.

"Талібан" продовжував підтримувати відносини з "Аль-Каїдою", запропонувавши терористичному угрупованню притулок в Афганістані", — стверджується в доповіді.

В документі оприлюднюється версія, що після виходу американського військового контингенту,  в Афганістані панує політична нестабільність, росте насильство і цим скористалися  терористи іншого войовничого ісламістського угрупування ІДІЛ.

Пентагон цю інформацію залишив без коментарів.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що жінки Кабула наважилися на першу акцію протесту проти "Талібану".

Мешканки Кабула вперше за кілька днів уряду талібів провели акцію протесту за свої права з моменту захоплення міста силами "Талібану".
 За свідченнями очевидців, акцію організували жінки в районі Вазір Акбар Хан, де знаходиться більшість державних установ — Президентський палац, німецько-афганська школа Амані, яку не один раз відвідувала Ангела Меркель і де тільки недавно дозволили навчання дівчаток. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини