Головна Новини Світ Близький Схід Жінки Кабула наважилися на першу акцію протесту проти "Талібану"
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінки Кабула наважилися на першу акцію протесту проти "Талібану"

В Афганістані жінки зважилися і вийшли відстояти свої права

18 серпня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Мешканки Кабула вперше за кілька днів уряду талібів провели акцію протесту за свої права з моменту захоплення міста силами "Талібану". Відео з протесту жінок публікують свідки в соцмережах, пише "Суспільне".

Жінки Кабула наважилися на першу акцію протесту проти "Талібану"

Жінки в Афганістані. Фото з відкритих джерел

Журналіст NBC Річард Енгель повідомив, що на плакатах учасників акції написано: "Робота, освіта та участь у політичному житті — право кожної жінки".

За свідченнями очевидців, акцію організували жінки в районі Вазір Акбар Хан, де знаходяться більшість державних установ — Президентський палац, німецько-афганська школа Амані, яку не один раз відвідувала Ангела Меркель і де тільки недавно дозволили навчання дівчаток.

Талібан — рух ісламістів, яке зародилося в Афганістані серед пуштунів — найбільшого в світі народу, що володіє родо-племінним поділом, в 1994 році. Таліби правили Афганістаном з 1996 по 2001 рік і з 2021 року, а також регіоном Вазірістан на півночі Пакистану ( "Ісламська держава Вазірістан") з 2004 року. Ісламський Емірат Афганістан (1996-2004) дипломатично був визнаний трьома державами: Об'єднаними Арабськими Еміратами, Пакистаном і Саудівською Аравією.

Навесні 2021 року "Талібан" почав наступ на позиції афганської армії і до серпня встановив контроль над більшою частиною території Афганістану після оголошення про виведення американських військ. 15 серпня таліби захопили Кабул і оголосили про встановлення контролю на всій території країни.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", "Талібан" назвав причину, навіщо планують знищити весь асфальт в Афганістані. "Талібан" оголосив, що планує знищити весь асфальт в країні, оскільки про нього немає згадок в Корані



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини