Головна Новини Світ Близький Схід Таліби захопили шосту столицю провінції Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

Таліби захопили шосту столицю провінції Афганістану

Це шосте місто в Афганістані масштабу столиці провінції, захоплений талібами

10 серпня 2021, 02:34
Поділіться публікацією:

За останні кілька тижнів бойовики угруповання "Талібан" швидко захоплювали афганські території.

Таліби захопили шосту столицю провінції Афганістану

Таліби - фото з відкритих джерел

Таліби взяли під контроль місто Айбак — столицю провінції Саманган на півночі Афганістану.

Про це пише "Інтерфакс".

Це шосте місто в Афганістані масштабу столиці провінції, захоплений талібами.

У випадку з Айбак таліби увійшли в місто без бою після того, як місцеві старійшини закликали владу позбавити місто від боїв. "Губернатор з цим погодився і вивів все війська з міста", — заявив заступник губернатора цієї провінції Сефатуллу Самангані, уточнивши, що тепер таліби повністю контролюють Айбак. Також "Талібан" оголосив, що його бійці увійшли в Мазарі-Шаріф — найбільше місто на півночі Афганістану, проте поки ця інформація не підтверджена.

Нагадаємо, пакистанське відділення терористичного руху "Талібан" розпочало випуск журналу для жінок, в якому закликає їх до джихаду і агітує за ранні шлюби. Про це повідомляє The Guardian. Видання назвали "Шлях Хаула", в честь легендарної мусульманської войовниці, що жила в VII столітті. У журналі розміщені заклики вчитися володіти простим зброєю і гранатами. "Влаштовуйте таємні зустрічі і запрошуйте сестер-джіхадісток, організовуйте спортивні секції. Вчіться користуватися простим зброєю і гранатами", — йдеться у виданні.

Крім того, на його сторінках було розміщено інтерв'ю з дружиною Фазлулли Хорасані, глави пакистанського "Талібану", яка вийшла заміж в 14 років. "Я питаю, чому це все кругом турбуються через ранних шлюбів? Треба ж розуміти, що якщо хлопчиків і дівчаток довго не одружити, вони можуть стати джерелами морального розкладання суспільства", — стверджує жінка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини