Головна Новини Світ Близький Схід Тихий союзник відвертається від Путіна, таке рішення боляче вдарить по росіянах
commentss НОВИНИ Всі новини

Тихий союзник відвертається від Путіна, таке рішення боляче вдарить по росіянах

Два турецькі банки закривають роботу з російськими картками "Мир".

20 вересня 2022, 09:41 comments2951
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Два турецьких приватних банки Isbank і Denizbank, які вважаються одними з найбільших у Туреччині, оголосили в понеділок, 19 вересня, про припинення роботи з банківськими картками від російської платіжної системи "Мир", якою Москва почала користуватися після виведення з Росії Visa і Mastercard. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Тихий союзник відвертається від Путіна, таке рішення боляче вдарить по росіянах

Два турецькі банки закривають роботу з російськими картками "Мир". Фото з відкритих джерел

За даними агентства Reuters, рішення турецьких банків є результатом введення Мінфіном США 15 вересня санкцій проти виконавчого директора Національної системи платіжних карток Росії.

Минулого місяця Міністерство фінансів США надіслало листа великим турецьким компаніям, попереджаючи, що їм загрожують штрафи, якщо вони підтримуватимуть торгові відносини з російськими компаніями, які потрапили під санкції.

Isbank зазначив, що намагається вести свої справи відповідно до законодавства країни та міжнародних правил і принципів ведення бізнесу".

Своєю чергою Denizbank повідомив:

На цей час ми не можемо надавати послуги в системі "Мир". Банк працює згідно з міжнародними санкціями. – звучить заява турецького банку.

Раніше Анкара погодилася запровадити платіжну систему Росії у п'яти своїх банках після зустрічі президентів Туреччини та Росії Реджепа Таїпа Ердогана та Володимира Путіна на початку серпня.

Однак останнім часом адміністрація президента Джо Байдена дедалі голосніше виступає з вимогами до турецького уряду виконати санкції. За даними американських ЗМІ, країни Заходу не виключають введення каральних заходів проти Туреччини у зв'язку з поглибленням відносин з Росією. Що і впливає на відповідні рішення турецьких банків.

Раніше, "Коментарі" повідомляли про те, що Ердоган різко висловився у бік Греції та пригрозив країні війною.

Також, "Коментарі" писали, що на думку турецького президента Захід постачає Україні металолом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини