Головна Новини Світ Близький Схід Туреччина і Росія ведуть прагматичну політику і промацують один одного на міцність - Маломуж
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина і Росія ведуть прагматичну політику і промацують один одного на міцність - Маломуж

Відносини між Туреччиною і Росією то розпалюються, то охолоджуються

10 березня 2021, 22:24
Поділіться публікацією:

  Турецькі безпілотні апарати Bayraktar провели масову атаку на ракетно-гарматний комплекс (ЗРПК) "Панцир-С1" російського виробництва, що знаходиться на озброєнні армії Сирії. Бути чи протистояння між Росією та Туреччиною? З цим питанням порталу "Коментарі" допоміг розібратися експерт.

Туреччина і Росія ведуть прагматичну політику і промацують один одного на міцність - Маломуж

Bayraktar (фото з відкритих джерел)

Генерал армії України, екс-глава зовнішньої розвідки України Микола Маломуж запевняє, що протистояння Туреччини з Росією на різних напрямках відбувається постійно. Як і співробітництво.

"Інтереси турків і росіян входять в конфронтацію в питаннях Криму, Сирії, Чорноморського регіону. Ми бачили, як РФ і Туреччина протистояли один одному в Нагірному Карабасі, де Анкара підтримувала Азербайджан, а Москва — Вірменію. Але паралельно з цим йде співпраця в атомній енергетиці, в газовій сфері (Турецький потік), у військово-промисловій — та ж закупівля Туреччиною російських ракетних систем С-400. Відносини то розпалюються, то охолоджуються. Ми пам'ятаємо збитий турками російський фронтовий бомбардувальник Су-24М в районі сирійсько-турецького кордону в листопаді 2015 го. Пам'ятаємо, яке було різке охолодження відносин між Анкарою і Москвою. Але потім все згладити. Так що і атака безпілотників Bayraktar на ЗРПК "Панцир-С1" навряд чи буде мати серйозні наслідки ", — вважає Микола Маломуж.

Генерал пояснює, що Туреччина і Росія як великі геополітичні гравці ведуть прагматичну політику, співпрацюючи в економічній і військово-технічній сферах, коли їм це вигідно, а також промацуючи один одного на міцність в тих чи інших гарячих точках.

Нагадаємо, Україна закупить 5 турецьких ударних безпілотників Bayraktar. Про це під час інструкторського заняття на полігоні "Широкий лан" повідомив головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак, пише Ukrainean Military Pages.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини