Головна Новини Світ Близький Схід Туреччина продає «Мальдіви Егейського моря»: скільки коштує острів
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина продає «Мальдіви Егейського моря»: скільки коштує острів

Островом вже зацікавився покупець

1 березня 2021, 18:40 comments1068
Поділіться публікацією:

Туреччина виставила на продаж острів Калем, який завдяки прозорій бірюзовій воді отримав назву "Мальдіви Егейського моря".

Туреччина продає «Мальдіви Егейського моря»: скільки коштує острів

Туреччина продає острів (фото з відкритих джерел)

Видання Cumhuriyet повідомляє, що острів має гарне розташування, тому не дивно, що на нього швидко знайшовся покупець. Вартість невеликого острова становить 400 мільйонів турецьких лір (55 мільйонів доларів).

"Мальдіви Егейського моря" знаходяться на відстані 500 метрів по морю від села Бадемлі й приваблюють туристів своєю чистою водою бірюзового відтінку. Але додаткову цінність острову надають геотермальні джерела.

Інвестиційний експерт Еврімах Кірмізіташ Башран зазначив, що островом Калема вже зацікавився покупець з Туреччини, але покупка поки не відбулася.

До слова, в Середні століття острів належав Візантії, а з її знищенням в 1453 році перейшов до Османської імперії. Згідно Лозаннському мирному договору 1923 року він залишився в складі Туреччини.

Варто відзначити, що на південному заході країни є кратерне озеро під назвою Салда, яке називають "Турецькими Мальдівами" за його білосніжні береги та блакитні води.

Нагадаємо, що в листопаді 2020 року Україна отримала безвізовий режим з островами в Карибському морі, тому українцям стало легше потрапити в Сент-Вінсент і Гренадіни.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Данії з'явиться штучний острів виключно для молоді. Власники острова, скаути з "Det Danske Spejderkorps" сподіваються, що до 2023 року його відвідають близько 100 тисяч молодих людей у віці від 15 до 25 років. Власники острова вважають, що така ініціатива допоможе молодим людям брати більше соціальної відповідальності в громадах, де вони живуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини