Головна Новини Світ Близький Схід Туреччина схвалила вакцину Sinovac і починається вакцинація населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина схвалила вакцину Sinovac і починається вакцинація населення

Протягом 14 днів зразки вакцини CoronaVac досліджувалися турецькими лабораторіями

13 січня 2021, 20:10
Поділіться публікацією:

Влада Туреччини схвалили китайську вакцину. Так, агентство фармацевтичних препаратів Туреччини видало дозвіл на екстрене застосування вакцини від коронавірусу CoronaVac китайської компанії Sinovac. Через нових сплесків коронавірусної інфекції після свят і невтішні прогнози по вилікуваванню, уряд вирішив видати дозвіл на екстрене використання препарату.

Туреччина схвалила вакцину Sinovac і починається вакцинація населення

Вакцина. Фото: rbc.ua

Як повідомляє видання "Анадолу", першим щеплення зробив міністр охорони здоров'я Ахмет Демірджан.

Китайську вакцину схвалили не відразу, протягом двох тижнів в лабораторії Туреччини експерти тестували китайську вакцину і прийшли до укладення використовувати її в своїй країні.

Вакцинація починається вже завтра. Простежити мініст, щеплення отримають медичні працівники і лікарі.

Першу партію вакцини від коронавірусу компанії Sinovac Туреччина отримала в останні дні грудня. Загалом Туреччина повинна отримати 50 млн доз вакцини Sinovac.

Нагадаємо, У МОЗ України заявили, що група людей з п'ятого етапу (здорові люди у віці 18-59 років) зможуть вакцинуватися позачергово за особисті кошти. Але це може статися не раніше другого півріччя 2021 року. Віктор Ляшко зазначив, що зараз є чіткий план щодо того, як повинна проходити безкоштовна вакцинація українців, і, якщо обсяг препарату буде великим, тоді можна буде запустити і процедуру на платній основі. Але поки це питання навіть не розглядається, адже зараз основний пріоритет — вакцинація на безкоштовній і добровільній основі. Нагадаємо, одне щеплення від коронавирусной інфекції обійдеться уряду України в 504 гривні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини