Головна Новини Світ Близький Схід Туреччина успішно протестувала ракети класу «повітря-повітря»
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина успішно протестувала ракети класу «повітря-повітря»

Ракета розроблена молодими конструкторами та інженерами в рамках проекту GÖKTUĞ

16 квітня 2021, 01:50
Поділіться публікацією:

Турецькими військовими були проведені успішні тестові запуски ракети класу "повітря-повітря" турецької розробки і виробництва.

Туреччина успішно протестувала ракети класу «повітря-повітря»

Ракета Bozdoğan (фото з відкритих джерел)

Про це йдеться в повідомленні президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана на його офіційній сторінці в соціальній мережі.

"Ракета класу" повітря-повітря "BOZDOĞAN, розроблена нашими молодими техніками та інженерами в рамках проекту GÖKTUĞ, влучила в ціль з першого пострілу. Туреччина таким чином змогла увійти в невелику кількість тих країн, які виробляють ракети такого класу. Ракета класу "повітря-повітря" BOZDOĞAN — це ракета великого радіусу дії, з радіолокаційним наведенням. В рамках програми GÖKTUĞ розроблено два варіанти ракет класу "повітря-повітря" (BOZDOĞAN І GÖKDOĞAN), які можуть використовуватися на винищувачах F-16 і військових літаках турецької розробки, які планується ставити на озброєння в майбутньому "- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Туреччина не буде виходити з конвенції Монтре. "Канал" Стамбул "сприятиме розвантаженню Босфорської протоки і надасть Туреччині суверенну альтернативу без обмежень в рамках конвенції Монрё", — пояснив Ердоган. Питання можливого виходу виник через те, що Туреччина затвердила план зонування величезного каналу за межами Стамбула. Канал довжиною в 45 кілометрів, з'єднає Чорне море на північ від Стамбула з Мармуровим морем. Влада країни впевнені, що проект розвантажить судноплавний рух по Босфору.

Як повідомляли раніше, п резидент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час зустрічі зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським заявив, що Туреччина дотримується принципу невизнання незаконної анексії півострова Крим. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента. Ердоган зазначив, що його держава підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини