Головна Новини Світ Близький Схід Турки атакували російський «Панцир» в Сирії
commentss НОВИНИ Всі новини

Турки атакували російський «Панцир» в Сирії

Туреччина завдала кілька десятків ракетних ударів

10 березня 2021, 05:45 comments1195
Поділіться публікацією:

У військовій операції взяли участь 20 безпілотників. Як повідомляється, турецькі безпілотні апарати Bayraktar провели масову атаку на ракетно-гарматний комплекс (ЗРПК) "Панцир-С1" російського виробництва, що знаходиться на озброєнні армії Сирії. Ракетно-гарматного комплексу в провінції Ідліб, було випущено кілька десятків ракет.

Турки атакували російський «Панцир» в Сирії

БПЛА "Байрактар" (фото з відкритих джерел)

"Зокрема, оператори "Панцира" могли задіяти комплекс раніше і знищити турецькі дрони до того, як ті підійшли на відстань, з якого змогли запустити ракети по сирійським об'єктам" — повідомив військовий експерт Енес Кай.

Про точний час проведення військової операції, а також про завдані збитки не повідомляється.

Нагадаємо, у Туреччині тривають переговори з Росією про придбання другої партії зенітно-ракетного комплексу С-400. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Попри американські санкції, які були введені для того, щоб Туреччина не купувала у Росії дані комплекси, в кінці цього місяця заплановано новий раунд переговорів з росіянами.

Крім того, армія Туреччини відчувала радіолокаційні системи ракетних комплексів С-400 російського виробництва. Про це повідомляє CNN Turk, посилаючись на джерела у військовому відомстві. Випробування пройшли в передмістях Анкари на авіабазі Мюртед, в них взяли участь різні повітряні судна. Повідомляється, що до навчань залучили винищувачі F-16. В ході випробувань турецькі військові перевірили взаємодія ракетних систем і авіації. Операція тривала близько доби. За даними телеканалу, тестові випробування проводилися поблизу Анкари. Для цього в повітря були підняті різні повітряні судна, в тому числі винищувачі F-16. Турецькі фахівці перевірили встановлення зв'язку між ЗРС і літаками. Договір про постачання ЗРК С-400 в Туреччину був укладений Росією ще в 2017 році, а перші поставки пройшли влітку 2019 року.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини