Головна Новини Світ Близький Схід У Бейруті назвали ймовірну причину вибуху в порту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бейруті назвали ймовірну причину вибуху в порту

У порту Бейрута вибухнули майже три тисячі тонн селітри

5 серпня 2020, 07:44 comments1570
Поділіться публікацією:

Потужний вибух в ліванському порту міг прогриміти через проведення зварювальних робіт, які проводили поруч з місцем зберігання вибухонебезпечної аміачної селітри. Про це повідомляє телеканал LBC International.

У Бейруті назвали ймовірну причину вибуху в порту

Вибух в Бейруті. Фото: Wael Hamzeh/EPA/ТАСС

Всього, за інформацією видання, на складі зберігалося близько 2700 тонн селітри, яка і могла спрацювати, як потужний детонатор. У цей момент зварювальники нібито намагалися закрити отвори, щоб всередину приміщення не змогли потрапити зловмисники. При цьому журналісти посилаються на дані силовиків.

Незадовго до появи цієї версії глава служби безпеки Лівану стверджував, що вибухнула саме аміачна селітра. А ось прем'єр-міністр країни Хасан Діаб припустив, що це міг бути нітрат амонію, який зберігався в бейрутському порту.

"Я не заспокоюсь, поки не знайдуть відповідальних за все, що сталося. Ми повинні притягнути їх до відповідальності й вони понесуть суворе покарання", — заявив прем'єр.

За його даними, нітрат амонію в порту Бейрута зберігали протягом останніх шести років.

"Це неприпустимо, щоб майже 3 тонни нітрату амонію лежали на складі 6 років без будь-яких заходів безпеки", — додав Діабі.

Нагадаємо, що вибух в порту Бейрута стався у вівторок, 4 серпня. Загинули не менше 78 людей, але точна кількість жертв ще невідома. Раніше "Коментарі" розповідали про те, що український президент Володимир Зеленський також відреагував на вибух в столиці Лівану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини