Головна Новини Світ Близький Схід У Фінляндії оприлюднили унікальний лист, написаний батьком-засновником Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

У Фінляндії оприлюднили унікальний лист, написаний батьком-засновником Ізраїлю

Лист Бен-Гуріона шведському журналісту оприлюднила онука одержувача

9 грудня 2020, 17:43
Поділіться публікацією:

Рідкісне послання 1951 року народження, написане в першому листі прем'єр-міністра Ізраїлю шведському журналісту, було виявлене онукою одержувача. У ньому говориться, що "людство потребує миру, співпраці і дружби між народами".

У Фінляндії оприлюднили унікальний лист, написаний батьком-засновником Ізраїлю

ФОТО: The Tikvah Fund

Раніше невідомий лист першого прем'єр-міністра Ізраїлю Давида Бен-Гуріона з описом його бачення держави, що зароджувалася, був виявлений нещодавно, приблизно через 69 років після того, як він був вперше відправлений. Послання 1951 року шведському журналісту зберігалося в онучки одержувача, яка в даний час є послом Швеції в Фінляндії, Нікола Клазе. Клазе поділилася цим листом з послом Ізраїлю в Фінляндії Хагитом Бен-Яаковим на зустрічі між ними.

У своєму листі Бен-Гуріон написав на івриті: "При створенні Держави Ізраїль здійснилася мрія поколінь євреїв про національне відродження. Ми знаходимося на початку нашого шляху, держава була створена не тільки для сотень тисяч євреїв, які раніше жили в країні, але і для всіх мас розсіяних ізраїльтян, які потребують незалежної батьківщині і прагнуть до неї... Понад усе людство потребує в цей час миру, співпраці і дружби між народами. Справжня дружба буде процвітати тільки на основі взаємного визнання".

За словами Клазен, її дідусь оформив лист в рамку і повісив його в своєму будинку. Після його смерті вона забрала лист, який тепер супроводжує її, куди б вона не пішла.

У 2019 було виявлено ще один лист, написаний першим прем'єр-міністром країни, в якому Бен-Гуріон просить свого політичного суперника депутата парламенту Естер Разіель-Наор виключити з протоколу Кнесету те, що вона сказала відносно ядерних можливостей Ізраїлю.

Як повідомляло видання "Коментарі", прем'єр Ізраїлю Нетаньяху першим вирішив зробити щеплення від коронавіруса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини