Головна Новини Світ Близький Схід У МВФ війну у Секторі Гази назвали загрозою світовій економіці
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВФ війну у Секторі Гази назвали загрозою світовій економіці

Війна Ізраїля проти ХАМАСУ становить загрозу світовій економіці

11 лютого 2024, 19:45
Поділіться публікацією:

Світова економіка продовжує розвиватися і проявляти стійкість перед війнами та геополітичними кризами, але війна на Близькому Сході матиме ширші наслідки. Таку заяву зробила очільниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва під час Всесвітнього урядового саміту в Дубаї, повідомляє DW.

У МВФ війну у Секторі Гази назвали загрозою світовій економіці

Крісталіна Георгієва (фото з відкритих джерел)

"Ця надзвичайна невизначеність посилює проблеми для економік, які все ще відновлюються після попередніх потрясінь. Подальше розширення конфлікту посилить економічний збиток", — сказала Георгієва.

Відомо, що у МВФ знизили свій прогноз зростання економіки Близького Сходу та Північної Африки з 3,4% до 2,9%. 

Окрім цього, наголосили, що перспективи регіону дуже невизначені через велику кількість ризиків. Мова йде про загрозу поширення конфлікту в Секторі Гази на сусідні з Ізраїлем країни. А ще — подальші збої в торгівлі, спричинені атаками на судна у Червоному морі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ізраїль вимагає відставки генерального секретаря ООН. Очільник МЗС Ізраїлю Ісраель Кац закликав піти у відставку генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Причиною цього стала причетність деяких співробітників ООН до нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль. 

Минулого тижня Міжнародний суд ООН поскаржився на Ізраїль та його бомбардування Сектору Газа, однак не закликав до припинення вогню. Натомість міністр закордонних справ Ізраїлю у відповідь звинуватив ООН та безпосередньо генсека Антоніу Гутерреша, через те, що 12 співробітників Агентства ООН з допомоги палестинським біженцям (UNRWA) могли бути причетні до атаки палестинських бойовиків ХАМАС на Ізраїль у жовтні 2023 року.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 лютого 2024, 20:10

От де справжній героїзм! Палестинським героям слава! Жодних поступок нацистским вбивцям. Юдейці впевнені, що чим довше вони будуть тиснути, тим доб'ються свого. Обрізані тиснуть нахабством і геноцидом. Знищена Україна - приклад. Треба вперто їм протидіяти. Вже скоро світанок! Фашизм не пройде!


Новини