Головна Новини Світ Близький Схід У Південному Судані майже сто людей померло від загадкової хвороби
commentss НОВИНИ Всі новини

У Південному Судані майже сто людей померло від загадкової хвороби

Експерти підозрювали холеру через те, що регіон пережив повінь

14 грудня 2021, 22:56
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявляє, що розслідує загадкові випадки смерті 89 людей, які померли від невідомої хвороби у Фангаку (Південний Судан). Про це повідомляє інформаційне агентство ВВС. Минулого тижня місцеве міністерство охорони здоров'я повідомило, що невідома хвороба забрала життя десяткам людей у цьому районі. Він став одним із найбільш постраждалих від нещодавньої повені. Експерти підозрювали холеру через те, що регіон пережив повінь. Проте перші аналізи дали негативні результати.

У Південному Судані майже сто людей померло від загадкової хвороби

Судан - фото з відкритих джерел

“Ми вирішили надіслати групу швидкого реагування, щоб вона оцінила ризики та провела розслідування; саме так експерти зможуть зібрати зразки у хворих людей. Але попередньо у нас уже 89 смертей”, – заявила представниця ВООЗ Шейла Бая.

Вона сказала, що до району Фангак неможливо дістатися через повінь, і команда чекала на вертоліт, щоб повернути їх до столиці Джуби в середу. Крім того, за даними ЗМІ, сталася масова загибель свійських тварин. Люди зіткнулися з нестачею продовольства, медзаклади переповнені.

Нагадаємо, у Судані після військового перевороту звільнили з-під домашнього арешту прем'єра країни Абдаллу Гамдока, він повернувся на посаду. Про це повідомляє агентство Associated Press. Гамдок у неділю підписав угоду з військовими, згідно з якою його буде відновлено на посаді. Угода, про яку було оголошено у прямому ефірі державного телебачення Судану, передбачає створення незалежного технократичного кабінету міністрів, який очолює Абдалла Гамдок. Новий уряд працюватиме до проведення виборів.

Проте незрозуміло, які повноваження будуть мати новий уряд. Угода також передбачає, що військові звільнять чиновників та політиків, заарештованих після перевороту 25 жовтня. Суданці масово виходять на вулиці після воєнного перевороту. Угода була підписана через кілька днів після того, як лікарі заявили, що щонайменше 15 людей було вбито під час демонстрацій проти перевороту. Угода також передбачає, що буде проведено розслідування щодо виявлення винних у вбивствах та пораненнях цивільних осіб та військовослужбовців.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини