Головна Новини Світ Близький Схід У травні одна з великих країн Азії закупила рекордну кількість російської нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

У травні одна з великих країн Азії закупила рекордну кількість російської нафти

Санкції США та ЄС призвели до значного зниження експорту російської нафти до країн Заходу, змушуючи Росію шукати нові ринки збуту

23 червня 2024, 21:15
Поділіться публікацією:

 Імпорт нафти в Індію з Росії досяг рекордного рівня у травні 2024 року, склавши 2,1 мільйона барелів на день. Це відбулося через зниження попиту Китаю на російську нафту, що дозволило Індії скористатися вигідними умовами закупівлі.

У травні одна з великих країн Азії закупила рекордну кількість російської нафти

Індія закупила рекордну кількість російської нафти у травні (фото з відкритих джерел)

Згідно з даними Reuters, частка Росії як постачальника нафти до Індії збільшилася до майже 41% у травні. Водночас поставки нафти з Саудівської Аравії знизилися до найнижчого рівня за останні десять місяців. Це сталося після того, як компанія Saudi Aramco підвищила строкові ціни на нафту у травні, що зробило її менш привабливою для індійських нафтопереробних заводів.

Нафтопереробні підприємства Індії активно закуповували російську нафту, яка продавалася зі знижкою через зниження попиту з боку деяких європейських країн. Європейські країни скоротили закупівлі нафти з Росії через її вторгнення в Україну у лютому 2022 року. Внаслідок цього російська нафта стала дешевшою порівняно з аналогічними сортами нафти з Близького Сходу.

У травні Індія імпортувала близько 5,1 мільйона барелів нафти на добу, що на 5,6% більше, ніж у квітні. Імпорт російської нафти в Індію у травні зріс на 14,7% у порівнянні з квітнем і на 5,9% у порівнянні з минулим роком. Один із представників індійських нафтопереробних заводів зазначив, що у травні російська нафта була доступна у великій кількості і з кращими знижками через нижчий попит з боку Китаю.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що яку лазівку Москви для продажу нафти ЄС зібрався перекрити остаточно. Європейський Союз пропонує запровадити санкції проти російського нафтоперевалочного гіганта ПАТ "Совкомфлот". Зазначається, що це рішення дозволить ще більше обмежити можливості Кремля фінансувати війну проти України.  Про це пише видання "Bloomberg".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванович

23 червня 2024, 20:35

А вже бензином попливе у ЄС... І без ваших санкцій...


Новини