Головна Новини Світ Близький Схід У Туреччині через повінь обвалився міст та зруйновано дороги: чи є потерпілі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині через повінь обвалився міст та зруйновано дороги: чи є потерпілі

У затоплених регіонах евакуюють сотні місцевих мешканців

12 серпня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

На півночі й у центрі Туреччини з вівторка почалися сильні опади. Через зливи у районах підвищився рівень води в річках й вони вийшли з берегів. Про це повідомляє видання Daily Sabah.

У Туреччині через повінь обвалився міст та зруйновано дороги: чи є потерпілі

Повінь в районі Аянчик, на півночі Туреччини, фото IHA

Найбільше постраждала від опадів провінція Бартина, там одна людина зникла безвісти. Значні руйнування спричинила повінь і в провінції Синоп. У вівторок, 10 серпня, повінь затопила багато будинків та підприємств у Бартині. Відомо, що в районі Улус обвалилася частина дороги. 

В регіонах протягом трьох діб продовжував йти дощ. Наразі в провінціях працюють пошуково-рятувальні бригади, що евакуюють людей з будинків та витягають з автомобілів. Через стихію в регіонах немає електропостачання та перекриті дороги. Частина доріг зруйнована, також є небезпека зсувів грунту.

За даними Управління з питань стихійних лих та надзвичайних ситуацій, 13 людей постраждали через обвал мосту на дорозі, що з'єднує провінції Бартин і Карабюк. У місті Аянчик, що в провінції Синоп, вода знесла міст та припарковані автомобілі. Чиновники провели евакуацію громадської лікарні в районі, яку теж підтопило.

Наразі в регіонах працюють гелікоптери та катери рятувальників. У провінції Кастамону повені пошкодили сільськогосподарські поля та зруйнували автомобільні дороги. Місцевих мешканців просять не виходити на вулицю без необхідності.

Громадськість попереджають про повені та зсуви в частині регіону, включаючи провінції Токат, Ерзінджан, Гюмюшане, Бейбурт, Сіноп, Самсун, Орду, Кастамону та Бартин.

Наразі відомо про 9 загиблих, яких віднесло течією. Близько 300 людей у ​​районі Улус у Бартині були евакуйовані. Також евакуювали 210 людей з сіл і мікрорайонів Кастамону та 106 осіб з сіл поблизу Аянчика. Гелікоптери зарали людей, які піднялися на дахи будівель у районах Бозкурт та Абана Кастамону у четвер.

Як писав портал "Коментарі", в турецькій провінції Ушак водій не впорався з керуванням автобусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини