Головна Новини Світ Близький Схід У Туреччині найбільша інфляція за останні 24 роки – 83%
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині найбільша інфляція за останні 24 роки – 83%

В країні ростуть ціни на транспорт та продукти.

3 жовтня 2022, 12:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Туреччині від початку року спостерігається рекордна інфляція, вона складає 83,45%. Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters.

У Туреччині найбільша інфляція за останні 24 роки – 83%

Президент Таїп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Початком кризи була осінь минулого року, інфляція різко зросла через падіння турецької ліри, яке було викликане центральним банком країни. Президент Таїп Ердоган прагнув пом’якшення економічних умов.

Інфляція в останній місяць зменшила свій ріст і склала 3,8%. За попередніми оцінками ріст споживчих цін до кінця року має скласти 84,63%, але вже станом на початок жовтня інфляція дорівнює  83,45%. Такі результати оприлюднив Турецький статистичний інститут.

Це найбільший показник починаючи з 1998 року, коли показник інфляції в Туреччині склав 85,3%. Найбільший ріст у порівнянні з минулим роком спостерігався у транспортній галузі, там він склав 118%. Також у порівняні з минулорічними показниками виросли ціни на безалкогольні напої та продукти харчування — 93,05%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про погрози турецького лідера Таїпа Ердогана в бік Греції. Президент Туреччини звинуватив Грецію у постійному порушенні мирних угод. Конфлікти між двома країнами відбуваються уже багато років навколо островів в Егейському морі, а особливого загострення вони отримали після анексії турецькими силами частини Кіпрського остова. Ердоган звинувачує Грецію в постійному незаконному перетині повітряного простору Туреччини. І нагадує про місто Ізмір, яке турецькі солдати визволили після окупації греками. Грецька сторона відкидає усі підозри та говорить, що це турецька сторона порушує повітряні простори їх держави.

Також "Коментарі" писали про російського туриста, який в Туреччині вбив своїх батьків молотком. Після злочину чоловік пішов до ресторану, де записав відео про вбивство та причинни такого вчинку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини