Головна Новини Світ Близький Схід В аеропорту Кабула шість тисяч чекають евакуації з Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

В аеропорту Кабула шість тисяч чекають евакуації з Афганістану

У посольстві США в Кабулі заявили, що не мають можливості організувати безпечний прохід в аеропорт

20 серпня 2021, 01:50
Поділіться публікацією:

Станом на 19 серпня в міжнародному аеропорту Кабула шість тисяч осіб чекають на посадку на авіарейси для евакуації з Афганістану. Про це під час брифінгу повідомив речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

В аеропорту Кабула шість тисяч чекають евакуації з Афганістану

Кабул - фото з відкритих джерел

В Кабул все ще прилітають представники зовнішньополітичного американського відомства, щоб допомогти афганцям, які мають право на евакуацію, в оформленні імміграційних документів. За словами Прайса, всього за одну ніч США вдалося значно збільшити кількість американських громадян і афганців, які мають право на евакуацію або імміграції в США. Вони в аеропорту Кабула чекають вильоту в США.

Американські фахівці, що займаються імміграційними візами, працюють не тільки в Кабулі, а й в Катарі і Кувейті. США не можуть брати афганських громадян, які ще не отримали імміграційних віз, але мають право на евакуацію. Процес отримання американської візи — тривалий і складний. Заявників перевіряють дуже ретельно і по кілька разів. У посольстві США в Кабулі заявили, що не мають можливості організувати безпечний прохід в аеропорт своїм громадянам, які мають право на евакуацію.15 серпня бойовики "Талібану" заявили, що контролюють 100% території Афганістану. Тоді вони погодилися на перехідний уряд, який повинен був очолити колишній міністр внутрішніх справ Алі Ахмад Джалалі.

Нагадаємо, вперше з того часу, Афганістан захопили таліби, президент США Джо Байден дав інтерв'ю телеканалу ABC. Він заявив, що військові США можуть залишитися в Афганістані і після 31 серпня. Раніше дату 31 серпня називали крайнім терміном для виведення американських військових. Такий варіант розглядають, якщо до кінця місяця в Афганістані ще залишатися громадяни США, які бажають залишити країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини